07. 01. 2019 - 08:33
Najčitaniji španski list ponovo ŽESTOKO POPLJUVAO Luku Modrića...
907
Shares
Najčitaniji španski list ponovo ŽESTOKO POPLJUVAO Luku Modrića i njegovu igru

UKLOPIO SE U REALOVO SIVILO

Najčitaniji španski list ponovo ŽESTOKO POPLJUVAO Luku Modrića i njegovu igru

Sport.ba
07. 01. 2019 - 08:33
0
Shares

Real je na Bernabeuu izgubio od Real Sociedada 0:2 u 18. kolu La Lige i tako prije polovice prvenstva ispao iz utrke za naslov. Aktuelni prvak Barcelona na vrhu mu bježi 10 bodova, a trostruki uzastopni prvak Evrope je tek na petom mjestu španskog prvenstva.

523

Malo Realu znači, a još manje će mu navijači uzeti kao olakotnu okolnost, što je zakinut za čisti penal, pola sata igrao s i igračem manje te od gosta iz Baskije bio bolji po svim statističkim i brojčanim pokazateljima osim jednog, jer taj je najbitniji.

Real Sociedad postigao je dva gola, a Real Madrid nijedan. I tako je po tko zna koji put ove sezone pokazao da otkako je otišao Cristiano Ronaldo, umjesto mreže gađa okvire gola i omogućava partije života protivničkim golmanima. Pa tako i Geronimu Rulliju iz Real Sociedada. 

real1

Španski mediji i navijači Reala ogorčeni su na igrače najvećeg kluba na svijetu zbog svega navedenog, ali najviše zato što je Realu ovo već šesti prvenstveni poraz. Real je dakle izgubio čak trećinu utakmica La Lige od početka sezone, a kako smo istaknuli, još nije ni polovica prvenstva.

Marca, najčitaniji španski list i jedan od najprodavanijih sportskih dnevnika na svijetu, ni ovaj put nije štedjela hrvatskog playmakera posrnulog velikana španskog i evropskog nogometa. Već smo pisali da "Realov fanzin", koji detaljno prati madridski klub, ove sezone redovno Modrića ističe kao jednog od najgorih igrača očajnog Reala.

benzema

Ovaj put Marca je također bila kritična prema Modriću:

"Želi više nego što zapravo može. Neosporno je da se trudi, ali njegova igra daleko je od nivoa osvajača Zlatne lopte. Modrić također nije ni blizu igrača kakav je bio prošle sezone."

modric-perez

Marca je ipak za njega našla i koju lijepu riječ:

"Ali kada Hrvat odlučno krene prema naprijed, to je i dalje najbolje što ovaj Real ima za ponuditi".

Nažalost, po Modrića, Real i navijače tog kluba, to je jako malo. 

modric2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti