06. 01. 2019 - 22:27
Mino Raiola zbog svoje pohlepe STOPIRA dolazak Matthijsa de...
907
Shares
Mino Raiola zbog svoje pohlepe STOPIRA dolazak Matthijsa de Ligta u Barcelonu

DA LI JE PRETJERAO?

Mino Raiola zbog svoje pohlepe STOPIRA dolazak Matthijsa de Ligta u Barcelonu

Sport.ba
06. 01. 2019 - 22:27
0
Shares

Matthijs de Ligt i Frankie de Jong sigurno su dva najtraženija, ali i najskuplja mlada evropska nogometaša. Ajax na njima dvojici planira zaraditi najmanje 200 miliona eura, a interesa za njih ne nedostaje.

dejong-deligt

Oko obojice se jedno vrijeme najčešće spominjala Barcelona, a dok je De Jong sve bliže odlasku u PSG, Katalonci ostaju favoriti za dovođenje De Ligta.

matthijs-de-ligt-1

Ovaj 19-godišnji stoper ne bi imao ništa protiv odlaska u Barcelonu, koja je spremna platiti koliko Ajax traži, ali problem se pojavio s menadžerom nizozemskog nogometaša, poznatim Mino Raiolom.

matthijs-de-ligt

Naime, Mundo Deportivo piše kako Barcelona ne želi pristati da Raioli isplati dodatnih 10 miliona eura na ime menadžerske provizije. Obično taj iznos plaća klub-kupac, ali na Camp Nou smatraju da je 10 miliona eura previše. Stvar može spasiti Ajax ako pristane isplatiti dio Raioline provizije.

de-ligt

Mundo Deportivo piše kako Raiola od Barcelona traži i veliku plaću za De Ligta. U svakoj od pet godina koliko bi Nizozemac proveo na Camp Nou igrač bi trebao zaraditi 12 miliona eura.

deligt-ajax

mino-raiola-1080x675

(Sport.ba)

Učitaj još novosti