06. 01. 2019 - 11:28
Novak: Kad igram s Markom više i brinem
907
Shares
Novak: Kad igram s Markom više i brinem

UOČI NASTUPA NA AUSTRALIAN OPENU

Novak: Kad igram s Markom više i brinem

Sport.ba
06. 01. 2019 - 11:28
0
Shares

Roger Federer je poručio da je Novak Đoković favorit u Melburnu, a srpski teniser dobro zna šta ga očekuje do kraja mjeseca.

Pohod na 15. Grend slem trofej biće sve samo ne lak, iako je Đoković prethodnu sezonu završio na impresivan način.

Ovu je započeo trijumfom na egzibiciji u Abu Dabiju, da bi potom u Dohi stigao do polufinala, kako u singlu tako i u dublu, s bratom Markom.

Takmičenje na turniru u Kataru bilo je odlična prilika za šampiona Vimbldona i US Opena da vidi u kakvoj je trenutno formi pred dolazak u Melburn gdje će igrati od 14. do 27. januara na prvom Grend slemu sezone.

Novak je poslije takmičenja u Dohi priznao da nije bio najsvježiji u susretu sa Bautistom Agutom, koji je kasnije i osvojio titulu. Isto tako, podvukao je i da kada igra u dublu sa bratom, to je nešto posebno.

"Bio je to težak turnir za mene, imajući u vidu koliko sam mečeva odigrao u singlu i u dublu. Igrati sa bratom u dubli je zadovoljstvo, ali moram da priznam da onda više i brinem. Kad igram sa njim oprezniji sam nego inače, kada je nego drugi na terenu pored mene, jer sve to uključuje i mnogo emocija", rekao je Đoković po završetku turnira u Dohi.

Roberto Bautista Agut, koji je na impresivan način stigao do titule isto tako misli da je ova pobjeda nad Novakom vrjednija nego ona koju je zabilježio 2016. na mastersu u Šangaju.

"Ovaj meč je bio bolji, nivo tenisa koji smo igrali bio je viši. Bilo je tesno što se tiče rezultata, tako da je ovo svakako bilo bolje izdanje i moje i njegovo", poručio je španski teniser.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti