05. 01. 2019 - 18:41
Salihamidžić dogovorio VELIKO POJAČANJE: Igrač kojeg su mnogi...
907
Shares
Salihamidžić dogovorio VELIKO POJAČANJE: Igrač kojeg su mnogi željeli stiže u Bayern u narednih nekoliko dana!

NAKON DUGIH PREGOVORA

Salihamidžić dogovorio VELIKO POJAČANJE: Igrač kojeg su mnogi željeli stiže u Bayern u narednih nekoliko dana!

Sport.ba
05. 01. 2019 - 18:41
0
Shares

Minhenski Bayern dobit će veliko pojačanje na poziciji desnog beka već za nekoliko dana.

Novi član bavarskog velikana postat će sjajni francuski fudbaler Benjamin Pavard koji se već dugo povezuje sa prelaskom na Allianz Arenu.

pavard4

Nakon dugih pregovora čini se kako je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić sa Stuttgartom ipak dogovorio transfer i to već u januaru.

L'Equipe je jutros objavio kako je Pavard odlučio da potpiše za Bayern i da će ga Stuttgart prodati kako bi došao do novca kojim bi doveo nova imena u tim i koja im mogu pomoći u borbi za opstanak.

pavard3

Dogovor Pavarda i Bayerna trebao bi biti potvrđen u narednim danima, a tako je Barcelona ostala kratkih rukava, iako su se i Katalonci povezivali sa mladim fudbalerom.

Vrijednost transfera francuskog defanzivca u Bayern iznost će između 40 i 50 miliona eura.

pavard2

Benjamin Pavard se na velikoj sceni pojavio tek tokom ljeta. Ovaj 22-godišnjak je iznenađujuće dobio poziv selektora Francuske Didiera Deschampsa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji i tamo je odigrao sjajno.

Takve igre nisu prošle nezapaženo. Stuttgartu su se odmah počeli javljati veliki timovi, ali on je barem do ovog januara ostao član popularnih Švaba.

pavard1

Pavard je u redove Stuttgarta stigao u finišu prelaznog roka 2016. godine. Ranije je igrao za Lille kojem je njemački tim za ovaj transfer platio samo pet miliona eura i sada je jasno kako su napravili odličan posao.

Mladi fudbaler je prošao sve omladinske kategorije Lillea, a za prvi tim je debitovao 2015. godine, a pored pozicije desnog beka može uspješno igrati i na mjestu štopera.

benjamin-pavard-1

Ove sezone je odigrao 14 utakmica u dresu Stuttgarta, a za Francusku je ukupno odigrao 18 utakmica i postigao je jedan gol, protiv Argentine u osmini finala Svjetskog prvenstva.

U Bayern ovaj fudbaler dolazi sa titulom prvaka svijeta.

pavard

(Sport.ba)

Učitaj još novosti