05. 01. 2019 - 16:04
Juventus odgovara na LUDU PONUDU PSG-a: Evo šta su spremili za...
907
Shares
Juventus odgovara na LUDU PONUDU PSG-a: Evo šta su spremili za Mandžukića!

OVE SEZONE IGRA SJAJNO

Juventus odgovara na LUDU PONUDU PSG-a: Evo šta su spremili za Mandžukića!

Sport.ba
05. 01. 2019 - 16:04
0
Shares

Juventus je pred Marija Mandžukića stavio ponudu - novi ugovor koji će vrijediti do 2022. godine.

Tvrdi to Corriere dello Sport koji Mandžu ima na svojoj subotnjoj naslovnici. Sportski dnevnik tvrdi da je to odgovor "stare dame" na mega ponudu koju je za Mandžukića pripremio PSG.

mandzukic1

- Mandžukić će ostati bianconero do kraja karijere - tvrde Talijani.

Trenutni mu ugovor vrijedi do 2020. godine, a klub inzistira na potpisivanju dvogodišnjeg produženja. Godišnja plaća u Torinu sad mu je 3,5 miliona eura, a navodno je Mandžo spreman pristati na tri miliona godišnje uz dodatne bonuse.

Neupitna je važnost hrvatskog napadača na igru i rezultate Juventusa, a upravu kluba je na ovu odluku dodatno uvjerila sjajna Mandžina saradnja u napadu s Cristianom Ronaldom.

Super Mario je u Torinu od 2015. godine, a klub ga je kupio od Atletico Madrida za 21 milion eura. U 150 utakmica je zabio 43 gola i dodao 22 asistencije.

Koliko mu Mandžo znači, trener Allegri je pokazao krajem godine kada mu je dodijelio ulogu kapitena. U novembru je Mandžo svoje saigrače predvodio u prvenstvu protiv SPAL-a, a sredinom decembra je kapitensku traku nosio i u Ligi prvaka u utakmici s Young Boysom.

mario-mandzukic-juventus

mario-mandzukic-cristiano-ronaldo

juve-mandzukic-ronaldo

(Sport.ba)

Učitaj još novosti