05. 01. 2019 - 08:53
ŠTA BI BILO DA NISU PRODAVALI IGRAČE: Marseille ne bi čekao...
907
Shares
ŠTA BI BILO DA NISU PRODAVALI IGRAČE: Marseille ne bi čekao naslov 9 godina

SJAJNA POSTAVA

ŠTA BI BILO DA NISU PRODAVALI IGRAČE: Marseille ne bi čekao naslov 9 godina

Sport.ba
05. 01. 2019 - 08:53
0
Shares

Olympique Marseille  je posljednji naslov prvaka Francuske osvojio za klub ovakvog renomea daleke 2010. Da su Francuzi mogli odoljeti zovu miliona za svoje najbolje pulene, i da su doveli igrače koje danas imaju u kadru, vjerujemo kako prvenstvena suša ne bi trajala (najmanje) devet godina…

U ovoj imaginarnoj postavi nalazi se pet igrača koji su i danas u kadru bivšeg prvaka Europe. Na krilima igraju francuski reprezentativac Florian Thauvin koji prema Transfermarktu vrijedi 50 miliona eura te kapetan Dimitri Payet koji vrijedi 20. Tu su još veznjaci Luiz Gustavo (15 miliona) i Kevin Strootman koji je ovog ljeta za 25 miliona stigao iz Rome. Prvi golman je Steve Mandanda koji je 2016. kao slobodni igrač otišao iz Marseillea u Crystal Palace da bi se godinu dana kasnije vratio za tri milijuna eura.

Obrana je potpuno izmijenjena. Na poziciji desnog beka igra Gabonac Mario Lemina koji je inače defenzivni veznjak ali može pokriti poziciju desnog beka, koju je u nekoliko navrata igrao upravo u Marseilleu. Lemina je 2016. prešao u Juventus za 9.8 miliona eura, a godinu dana kasnije u Southampton za 17 u kojem i danas igra, a tržišna vrijednost procjenjuje mu se na 15.

mario-lemina

Na drugoj strani obrane nalazi se Benjamin Mendy, najskuplji bek svih vremena koji je 2017. iz Monaca prešao u Manchester City za 57.5 miliona eura. Ali, godinu dana ranije Monaco ga je od Marseillea dobio za sitniš od 13 miliona.

mendy

Na stoperskoj poziciji nalazi se Karim Rekik, povremeni reprezentativac Nizozemske koji danas igra u Herthi i vrijedi 15 miliona, a Marseille ga je u Bundesligu poslao na ljeto 2017. za svega 2.5 miliona eura, iako ga je dvije godine ranije doveo iz Manchester Cityja za 5.

Na poziciju drugog stopera, zbog gužve u veznom redu, postavili smo defenzivnog veznjaka Andrea Zamba Anguissa koji je ovog ljeta za 24,85 milijuna eura prešao u Fulham u kojem igra standardno i već je upisao 14 nastupa.

U cenralnoj vezi nalaze se već spomenuti Gustavo i Strootman, a ispred njih veteran Mathieu Valbuena, koji je u karijeri upisao 52 nastupa uz osam pogodaka za Tricolore, a posljednju fazu karijere odrađuje u Fenerbahčeu. No vjerujemo kako bi ovaj prekaljeni veteran bio od pomoći ovoj imaginarnoj momčadi Marseillea u borbi za titulu.

Na desnoj i lijevoj strani napada stoje Thauvin i Payet, a u špici se nalazi Michy Batshuayi, napadač Chelseaja na posudbi u Valenciji. Ovaj Belgijac prešao je u Marseille 2016. za 39 milijuna eura

1a

(Sport.ba)

Učitaj još novosti