04. 01. 2019 - 20:53
MOURINHO DOBIO PRVU PONUDU: Klub ga želi angažovati do kraja...
907
Shares
MOURINHO DOBIO PRVU PONUDU: Klub ga želi angažovati do kraja sezone

NAKON OTKAZA U MANCHESTERU

MOURINHO DOBIO PRVU PONUDU: Klub ga želi angažovati do kraja sezone

Sport.ba
04. 01. 2019 - 20:53
0
Shares

Jose Mourinho je dobio prvu ponudu poslije smjene od strane Manchester Uniteda.

Naime, Portugalac je u domovini, gledao je par mečeva portugalske lige, a poziv je stigao iz nekadašnjeg kluba Benfice.

mou44

Naime, oni bi mu ponudili ugovor do kraja sezone jer ne bi mogli da plate veliki novac, a za Mourinha bi ovo bio trijumfalni povratak u klub gdje je stekao ime, dobio 6 od 11 utakmica i otkaz jer se nije dogovorio sa novim predsjednikom, tačnije nisu ispunjeni njegovi uslovi i što se tiče povišice i saradnika.

Mourinho je tada napustio stadion "Svjetlost" i otišao u Leiriju, da bi sa Portom pokorio Evropu.

mou2

Benfica je smijenila jučer Ruia Vitoriju, najveći portugalski klub je imenovao privremeno Brunu Lagea, čekaju Mourinhov odgovor.

"Orlovi" su trenutno tek na četvrtom mjestu u prvenstvu, imaju 32 boda, sedam manje od Porta, ispred njih su i Sporting sa 34, kao i Braga sa 33.

mourinho-klopp

Za Mourinha bi bio izazov da proba da stigne bivši klub, odigrano je 15 utakmica, nije polovina prvenstva, ali realno, "Zmajevi" će teško ispustiti prednost.

Pretpostavlja se da se Mourinho dogovorio oko isplate sa Unitedom, da nema prepreka da prihvati ponudu, ali čini se da će se teško odlučiti na ovaj potez, dok čeka da se otvori nova mogućnost za veliki klub.

mourinho1

Prvenstvo se inače nastavlja za osam dana, Sporting dočekuje Porto, Benfica ide Santa Clari, pa bi to mogao da bude dobar početak za Mourinha da eventualno smanji prednost lidera, ako preuzme klupu, za šta su, ponavljamo, ipak male šanse.

mou

(Sport.ba)

Učitaj još novosti