04. 01. 2019 - 17:33
KAKVA BI TO EKIPA BILA! Pogledajte kao bi izgledao sastav Rome...
907
Shares
KAKVA BI TO EKIPA BILA! Pogledajte kao bi izgledao sastav Rome da nije bilo prodaje najboljih igrača

BILI BI VELIKA KONKURENCIJA JUVENTUSU

KAKVA BI TO EKIPA BILA! Pogledajte kao bi izgledao sastav Rome da nije bilo prodaje najboljih igrača

Sport.ba
04. 01. 2019 - 17:33
0
Shares

Kako bi izgledala Roma danas da nije bilo prodaje najboljih igrača? Od aktuelnih igrača Rome u kadru smo ostavili centarfora Edina Džeku, stopera Konstantinosa Manolasa te desnog beka Alessandra Florenzija. Razmišljali smo o tome da u kadru „ostavimo“ Cengiza Undera, Lorenza Pellegrinija i Aleksandra Kolarova, no njima smo pretpostavili igrače koje je Roma prodala, a u tekstu ćemo objasniti i zašto.

real-madrid-now-target-roma-goalie-alisson-becker-h14863-23d75

Na golu je, dakako, prvi golman Liverpoola i brazilske reprezentacije Alisson koji je ovog ljeta za 62.5 miliona eura prešao na Anfield, a njegovu vrijednost Transfermarkt danas procjenjuje na 2.5 miliona manje.

U obrani smo se odlučili na igru s trojicom. Prvi je ranije spomenuti Manolas kojeg smo pretpostavili kapetanu marokanske reprezentacije Medhiju Benatiji koji je ove sezone upisao samo šest nastupa za Juventus.

benatia-juventus

Kraj Manolasa zato stoje 24-godišnji brazilski stoper Marquinhos koji je 2013. za 31.4 miliona eura prešao i PSG, a danas vrijedi gotovo duplo više. Tu je i Antonio Rudiger, standardni branič Chelseaja i njemačke reprezentacije koji je u London prešao 2017. za 35 miliona, a cijena mu je porasla za 10 miliona eura.

rudiger-chelsea

Na desnom boku ove imaginarne postave ordinira talijanski reprezentativac Alessandro Florenzi kojeg Transfermarkt procjenjuje na 30 miliona eura, a lijevo je 27-godišnji Portugalac Mario Rui koji je u Napoli prešao za ukupno 9.25 miliona eura, a danas vrijedi 15. Njega smo pretpostavili Kolarovu jer je mlađi te igra u boljoj formi, pogotovo u zadnjih godinu dana kada se izborio za standardno mjesto u jakoj portugalskoj reprezentaciji.

Vezni red rezerviran je, dakako, za Miralema Pjanića i Radju Nainggolana. Pjanić je 2016. prešao u Juventus za 32 miliona eura, standardni je prvotimac najbolje talijanske momčadi, a danas vrijedi 70 miliona.

pjanic-salah

Kraj njega je bivši belgijanski reprezentativac kojeg je Roma prodala u Inter prošlog ljeta za 38 miliona, a cijena mu je pala za tri, no i dalje se smatra jednim od najboljih veznjaka u Serie A.

U samoj špici napada nalazi se Džeko, koji je stigao iz Manchester Cityja za ukupno 15 miliona eura, ukupno je zabio 80 pogodaka u 158 utakmica, a danas vrijedi 23 miliona, iako je u 33. godini života.

dzeko-salah

Na desnoj strani napada naravno igra Mohamed Salah kojeg je Liverpool kupio za „sitniš“ od 42 miliona eura, a Egipćanin je danas jedan od najboljih igrača svijeta te mu je tržišna vrijednost dosegnula 150 miliona eura.

Za kraj, odlučili smo se za napadača Obale Slonovače i Parme, Gervinha. Ovaj 31-godišnji ofenzivac je na vrhuncu svoje moći 2016. odlučio preći u Kinu za masnu lovu, no revitalizirao je ozbiljnu karijeru povratkom u Parmu prošlog ljeta u kojoj igra odlično.

gervinho

Iako je Cengiz Under veliki potencijal, i vjerovatno će ostvariti veću karijeru od Gervinha, u ovom trenutku radije bismo u ovoj postavi gledali Gervinha…

12

(Sport.ba)

Učitaj još novosti