04. 01. 2019 - 16:39
ATLETICO SE RASPADA! Najboljim igračima ističu ugovori,...
907
Shares
ATLETICO SE RASPADA! Najboljim igračima ističu ugovori, Atletico im ne može ponuditi bolje i otići će kao SLOBODNI IGRAČI

KLUB U VELIKIM PROBLEMIMA

ATLETICO SE RASPADA! Najboljim igračima ističu ugovori, Atletico im ne može ponuditi bolje i otići će kao SLOBODNI IGRAČI

Sport.ba
04. 01. 2019 - 16:39
0
Shares

Moćni Atletico Madrid, koji je posljednjih sezona jedna od najboljih evropskih momčadi, godinama je bio baziran na neprobojnoj obrani koju je izgradio Diego Simeone.

diego-simeone

Atletico je momčad koja je spadala u one koje primaju najmanje golova, a to je mogla zahvaliti fantastičnom golmanu Janu Oblaku i zadnjoj liniji predvođenoj Diegom Godinom. Tu su bili i bekovi Juanfran, Lucas Hernandez i Felipe Luis, a njihova suradnja bila je rijetko uspješna.

No svi oni mogli bi, kako pišu španski mediji, na ljeto napustiti Atletico. Godinu, Juanfranu i Felipeu Luisu na ljeto ističu ugovori i Atletico im ne može ponuditi nove.

godin5

Razlog je salary cap koji je na snazi u španskoj ligi i koji se određuje za svaki klub ovisno o prihodima. Atletico ima limit od 293 miliona eura koje po sezoni može trošiti na plaće i, iako ima samo 20 igrača u prvoj momčadi, više nema manevarskog prostora.

Diego Godin se ljetos povezivao s Manchester Unitedom, odnosno to je bila priča koju je lansirao njegov menadžer. Urugvajski reprezentativac navodno je u posljednjim satima prijelaznog roka bio ponuđen Unitedu, koji je nasjeo na priču, a Godinov menadžer je to iskoristio kako bi svom igraču osigurao bolji ugovor u Atleticu.

godin3

On je i dogovoren, ali ga klub nije mogao ponuditi zbog salary capa i prvog dana 2019. Godin je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora te na ljeto može otići kao slobodan igrač.

Hernandez je jednom nogom u Münchenu

Veliki je to udarac za Atletico, koji je dio igre bazirao upravo na fantastičnom stoperu, a za njim će i trojica spomenutih bekova. Lucas Hernandez u ugovoru ima klauzulu od 80 miliona eura koju će Bayern sigurno aktivirati ili u januaru ili na ljeto, a Felipe Luis i Juanfran će vjerojatno potražiti nove klubove jer im Atletico ne može, barem za sad, ponuditi bolje ugovore.

lucashernandez2

Prostora za bolje ponude bilo bi ako, primjerice, Godin ode iz kluba jer bi izostanak njegove plaće rasteretio klupski budžet, ali teško je vjerovati da će ova dvojica ostati u klubu ako ode stup obrane.

Problem je i Jan Oblak. Slovenski golman ima odštetnu klauzulu od 100 miliona eura koju si može priuštiti mali broj klubova, ali dobra vijest je da većina njih ima pravog golmana. Loša vijest je da onaj najbogatiji klub ima problem baš s golmanima.

oblak

PSG će uskoro ostati bez Buffona koji ide u penziju, a Areola ipak ne spada u onu izvanserijsku klasu koja Parižanima treba u borbi za Ligu prvaka. Jedino što može zadržati PSG jest financijski fair-play koji katarski šeici krše godinama, ali su se do sad svaki put izvukli sa smiješnim kaznama.

simeone

Na kraju, pitanje je kako će na sve to reagirati Diego Simeone. Već nekoliko sezona ne dobiva pojačanja koja želi jer ih klub ne može platiti, a ako Atletico ne uspije zadržati barem Oblaka i Godina, nije nemoguće da ode i on sam. To bi, pak, bio strašan udarac za klub koji se preselio na novi stadion i koji se nada ozbiljnoj borbi za Ligu prvaka.

griezmann

Tu je i Antoine Griezmann kojemu je nakon prošlog ljeta otkupna klauzula pala na 100 miliona eura i koji se sigurno ne vidi u momčadi koja bi se potencijalno mogla raspasti.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti