02. 01. 2019 - 15:40
Zdravko Mamić vas više ne može iznenaditi? Hmm, evo što misli...
907
Shares
Zdravko Mamić vas više ne može iznenaditi? Hmm, evo što misli o Aleksandru Vučiću...

GOVORIO ZA SRPSKE MEDIJE

Zdravko Mamić vas više ne može iznenaditi? Hmm, evo što misli o Aleksandru Vučiću...

Sport.ba
02. 01. 2019 - 15:40
0
Shares

Najpoznatiji bjegunac od hrvatskog pravosuđa - Zdravko Mamić - utočište je pronašao u BiH. Iz Međugorja se i dalje svako malo oglasi, tek toliko da ga javnost ne zaboravi. U razgovoru za srpske medije ponovno je 'briljirao'.

zdravkomamic

Podsjećamo, Mamić je osuđen na šest i pol godina zatvora, no za sada se 'spasio' bijegom u BiH. I dalje je 'aktivan', no utjecaj u hrvatskom nogometu pomalo mu kopni, pa Zdravko svako malo svojim medijskim istupima 'zatalasa' atmosferu.

mamic3

I sada je u razgovoru za srpski "Alo" u svom stilu komentirao događanja u 'regiji', a posebno je istaknuo jednu osobu - srpskog predsjednika Aleksandra Vučića. Realno, Zdravko Mamić ne skriva koliko se otvoreno divi nekadašnjem najbližem saradniku četničkog vojvode Vojislava Šešelja... Ako je od njega - previše je!

aleksandar-vucic

'Na sav posao i obveze koje ima, primjećujem da Aleksandar Vučić veliku pažnju poklanja i sportu. A to što predsjednik države voli sport čudesno je bitno za jednu zemlju. Za sportaše je to najvažnije', kazao je Mamić te pojasnio:

vucic-620x350

'Znam da je Vučić u nekoliko službenih posjeta s hrvatskim delegacijama ili pojedincima u Zagrebu i Vukovaru pitao za mene i hvalio moj rad. To mi je veliki kompliment. On je poznati navijač Crvene zvezde i očigledno se dosta razumije u nogomet.'

aleksandar-vucic-habib-el-malki-2-620x350No, ima Mamić i neostvarenu želju...

'Nažalost, nisam imao priliku upoznati Vučića, ali bih ga volio upoznati', očekivano je ispalio Zdravko Mamić.

vucic

Osvrnuo se bivši prvi čovjek Dinama i jedan od čelnika HNS-a na kompletnu situaciju u društvu. Ima Mamić neke svoje misli i ideje...

zdravkomamic

'Sportaši su često glupi jer dozvoljavaju da se stvari odvijaju mimo njih. U svakom narodu na svijetu najviše ima baš sportaša. Tu spadaju oni koji igraju, oni koji se rekreiraju, to su veterani, ali i navijači, koji te sportaše prate i bodre. Oni bi trebali sebi birati predsjednika, lidera koji je sklon sportu. Da bi i njima bilo bolje. Da dobiju dobar zakon o sportu, organiziranu pomoć da sport može opstati, da funkcionira. Vidite da se uvijek u borbi za vlast, po pravilu, pojave vojni, kulturni, financijski, trgovački lobi, a uvijek im u toj borbi posluže sportaši, koji se jednostavno ne znaju organizirati', uvjeren je Zdravko koji napominje kako sport jednostavno ne može bez politike:

zdravko-mami

'Klubovi bez pomoći države, recimo, ne mogu izgraditi infrastrukturu. Zašto je problem za državu Srbiju ili Hrvatsku da sagradi 20 terena s tribinama od po pet do deset tisuća mjesta? Pa, to je najisplativiji posao na kugli zemaljskoj! To radi ozbiljan i normalan političar. Samo narod koji je sretan i koji je zdrav može biti i produktivan. Ne može depresivan i predebeli narod, koji boluje od raznih bolesti, ići naprijed. A sport je za to najbolje rješenje', zaključio je u razgovoru za Alo Zdravko Mamić.

Učitaj još novosti