01. 01. 2019 - 18:08
Topnici u finišu potopili Fulham, odličan nastup Kolašinca
907
Shares
Topnici u finišu potopili Fulham, odličan nastup Kolašinca

PREMIERSHIP

Topnici u finišu potopili Fulham, odličan nastup Kolašinca

Sport.ba
01. 01. 2019 - 18:08
0
Shares

Arsenal je protiv Fulhama u drugom susretu dana uvjerljivo slavio 4:1 te se time barem malo iskupio pred svojim navijačima za težak poraz protiv Liverpoola u prošlom kolu.

Topnici su od samog početka furiozno krenuli prema vratima Fulhama, a već u drugoj minuti Pierre-Emerick Aubameyang je zapucao izglednu priliku. Nismo dugo čekali na uzvrat gostiju. Ryan Sessegnon je vodio loptu te pucao s ruba kaznenog prostora, ali malo pored gola. Kakva šansa...

Vodeći pogodak Arsenala (25) došao je nakon odlične akcije u kojoj su sitnim dodavanjima potpuno nadigrali odbranu Fulhama, a Granit Xhaka je spretno reagirao te s ruba peterca precizno matirao golmana gostiju za 1:0. Asistirao je danas vrlo dobri Iwobi.

xhaka

Gosti su pokušali odgovoriti već nakon osam minuta. Aleksandar Mitrović uputio je udarac glavom kojeg je Bernd Leno uspio ukrotiti. Do kraja poluvremena Arsenal je propustio još nekoliko prilika da poveća vodstvo pa se na odmor otišlo s minimalnih 1:0.

Gledali smo poprilično otvoren susret, a već u 55. minuti Sead Kolašinac je napravio većinu posla te je Alexandre Lacazette skrenuo loptu u praznu mrežu za 2:0. Sjajna rola bh. reprezentativca.

kolasinac

Fulham se nije predavao. Opet je Mitrović promašio izglednu priliku, ali je nakon tog Ryan Sessegnon (69) odlično ispratio akciju te zatresao mrežu Topnika za pononvnu neizvjesnost na susretu.

Arsenal je iskoristio igru bez kalkulacija pa je ponovno povećao vodstvo. Rezervista Aaron Ramsey (79) je odlično pročitao igru te se najbolje snašao u šesnaestercu Fulhama za 3:1.

Samo pet minuta kasnije, prvi napadač Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang nastavio je golijadu te svojim prvim pogotkom na susretu povećao vodstvo na konačnih i nedostižnih 4:1.

S ova tri boda Arsenal se učvrstio na petoj poziciji te opet pobjegao Manchester Unitedu (koji imaju utakmicu manje) na šest bodova razlike.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti