01. 01. 2019 - 17:39
VELIKE VIJESTI PRVOG DANA 2019. Ozil donio odluku o...
907
Shares
VELIKE VIJESTI PRVOG DANA 2019. Ozil donio odluku o budućnosti, mnogi će biti iznenađeni IZBOROM

BIO NA METI INTERA

VELIKE VIJESTI PRVOG DANA 2019. Ozil donio odluku o budućnosti, mnogi će biti iznenađeni IZBOROM

Sport.ba
01. 01. 2019 - 17:39
0
Shares

Prema pisanju ESPN-a, veznjak i zvijezda Arsenala Mesut Ozil odustao je od odlaska u predstojećem zimskom prelaznom roku, te je odlučio ostati u klubu i boriti se za svoje mjesto u početnih jedanaest.

30-godišnjak se u posljednjih nekoliko mjeseci sve češće povezivao sa odlaskom sa Emiratesa, a jedan od glavnih razloga za to je navodna svađa sa novim trenerom Unaijem Emeryjem, koji je i sam priznao kako bivši njemački reprezentativac nije igrao protiv Bournemoutha i Tottenham Hotspura zbog ‘taktičkih’ razloga.

ozilbellerin

Ozil je također propustio susret protiv Liverpoola na Anfieldu prije nekoliko dana, kada je njegov tim poražen visokim rezultatom od čak 5-1 nakon što je navodno pretrpio povredu na treningu dan pred to gostovanje. Engleski mediji su pisali kako će on biti dostupan na tržištu već u januaru, a Inter je navodno među velikanima zainteresovanim za njegovo dovođenje. Ipak, on će po svemu sudeći ostati u Londonu te se boriti za svoje mjesto u timu.

ozil4

Unaijeve odluke da ga ne koristi na gostujućim utakmicama, te utakmicama protiv rivala iz engleske ‘velike šestorke’ sugeriraju kako je potpuno izgubio povjerenje u nekada najboljeg veznjaka Premier lige. To predstavlja veliki problem čelnicima kluba, s obzirom da je Ozil najplaćeniji igrač u povijesti ‘Topnika’ sa platom od čak 350,000 funti sedmično.

Njegov trenutni ugovor, koji je potpisao ranije ove godine, ističe 2021 i, iako je odlučio ostati, njegova dugoročna budućnost na Emiratesu je i dalje pod velikim znakom pitanja. Međutim, ne iznenađuje to što mu Emery nimalo ne vjeruje, s obzirom da je na 12 nastupa u Premier ligi postigao tek tri gola i podijelio samo jednu asistenciju. Pored njega, nesuglasice sa španjolskim stručnjakom ima još jedna zvijezda Arsenala, a riječ je o Alexandreu Lacazetteu. Francuz je utakmicu protiv Liverpoola počeo na klupi za rezervne igrače, te je navodno nakon iste ‘lajkao’ instagram objavu koja kritikuje pristup i način igre njegovog tima na Anfieldu.

ozil3

ozil2

ozil1

sanchez-ramsey-ozil-walcott

ozil-2

ozil

ozil2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti