01. 01. 2019 - 09:36
Nekadašnji MVP ABA lige potpisao za Partizan
907
Shares
Nekadašnji MVP ABA lige potpisao za Partizan

NOVO POJAČANJE ZA BEOGRAĐANE

Nekadašnji MVP ABA lige potpisao za Partizan

Sport.ba
01. 01. 2019 - 09:36
0
Shares

Posljednjeg dana kalendarske godine košarkaški klub Partizan dobio je pojačanje pod košem. Radi se o Nikoli Jankoviću koji je raskinuo saradnju sa španskim Estudiantesom gde je proveo prethodnih šest mjeseci i u ponedjeljak popodne stavio potpis na ugovor se beogradskim crno-belima.

Janković ima 24 godine, visok je 206 centimetara i igra na poziciji krilnog centra koju je Partizan već neko vrijeme želio da pojača. Tu su njegov prezimenjak Stefan, kao i iskusni kapiten Novica Veličković.

Rođeni Vranjanac je veće neko vrijeme bio na meti Partizana, spominjao se i prošle godine kao moguće pojačanje crno-belih, ali tada nije došlo do realizacije saradnje. 

Janković je seniorsku karijeru počeo u dresu belgijskog Charleoi, a zatim je igrao za Pepinster, Mega Leks, Olimpiju iz Ljubljane i tursku Sakaryju.

U sezoni 2016/17 proglašen je za najkorisnijeg igrača Jadranske lige, a tada je u dresu Olimpije osvojio duplu krunu u Sloveniji. Takođe, sa Megom je 2016. godine osvojio Kup Radivoja Koraća, u finalu je pobijeđen upravo Partizan.

Inače, u prvom dijelu ove sezone Janković je za Estudiantes odigrao 13 utakmica sa prosečnim učinkom od 8,5 poena i 4,2 skoka.

Krilni centar je drugo pojačanje Partizana u finišu kalendarske godine, a nedavno je ugovor potpisao i američki playmaker Alex Renfroe koji je već i debitovao u pobjedi na Olimpijom u Ljubljani.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti