31. 12. 2018 - 15:16
ASTRONOMSKA CIFRA! Mayweather se POHVALIO koliko će zaraditi...
907
Shares
ASTRONOMSKA CIFRA! Mayweather se POHVALIO koliko će zaraditi za samo DEVET MINUTA MEČA

MEČ ČAK NIJE NI SLUŽBENI

ASTRONOMSKA CIFRA! Mayweather se POHVALIO koliko će zaraditi za samo DEVET MINUTA MEČA

Sport.ba
31. 12. 2018 - 15:16
0
Shares

Malo iza podne trebao je početi nastup slavnog Floyda Mayweathera na RIZIN-u 14, završnoj priredbi u 2018. godini te ujedno i glavnoj borbi večeri u Japanu, ali je Amerikanac zakasnio pa je cijela priredba pomaknuta na nešto kasniji termin.

mayweather

Riječ je o egzibiciji koja će se održati u formatu od tri runde po tri minute. Pravila su ranije objavljena, a Mayweather je nedavno otkrio i koliko će zaraditi za ovaj, kako ga on naziva, "sparing od 9 minuta".

floyd-mayweather-jr-i-tenshin-nasukawa

"Šta biste mi vi rekli da vam ja kažem kako ću zaraditi 9 miliona dolara za sparing od 9 minuta u Tokiju? Biste li i vi učinili isto? Ja to zovem devetominutnom šetnjom!", napisao je Mayweather na svom Instagramu otkrivši tako koliko će zapravo inkasirati od dvoboja s Nasukawom.

mayweather

U meču će Nasukawa nositi rukavice od 8 unci, a Mayweather dvije unce veće. Ako ne bude prekida unutar 9 minuta dvoboja, suci neće proglasiti protivnika. I u konačnici valja naglasiti da se ovaj dvoboj neće bilježiti kao službeni pa niti u slučaju poraza Mayweather neće ostati bez svog savršenog učinka.

Upravo je velik honorar koji RIZIN mora iskrcati za Mayweathera rezultirao propašću Filipovićevog već tradicionalnog novogodišnjeg nastupa.

floyd-mayweather-throne

Cijelu 2018. godinu smo vjerovali da će Cro Cop nastupiti na RIZIN-u 14, kako je i sam najavio. U konačnici se nije uspio dogovoriti oko honorara jer, kako je otkrio u intervjuu za Večernji list, organizatori zbog Mayweathera nisu imali dovoljno velik budžet i za njega.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti