01. 01. 2019 - 16:25
PEREZ SE VEĆ OPROSTIO S OVOM SEZONOM, LUKA ODLAZI: Narednog...
907
Shares
PEREZ SE VEĆ OPROSTIO S OVOM SEZONOM, LUKA ODLAZI: Narednog ljeta pravi nove Galacticose, DVIJE METE su POD MORANJE!

ŠPANSKI MEDIJI TVRDE

PEREZ SE VEĆ OPROSTIO S OVOM SEZONOM, LUKA ODLAZI: Narednog ljeta pravi nove Galacticose, DVIJE METE su POD MORANJE!

Sport.ba
01. 01. 2019 - 16:25
0
Shares

Real Madrid je tri puta uzastopno bio prvak Evrope, a onda je kormilo napustio spasilac. Zinedine Zidane se povukao, otišao je i Cristiano Ronaldo, a Julen Lopetegui se nimalo nije proslavio. 

zidane

Počeo je porazom u Super kupu Evrope svoju epizodu na klupi "Los Blankosa", ali su onda uslijedile nešto bolje igre. Uslijedio je dolazak Santijaga Solarija, ali mnogi su skeptici.

solari4

Ovog ljeta nisu dovodili zvučna imena, stizali su pretežnom mladi i talentovani fudbaleri, kao zalog za budućnost, a Perez je sebi ispunio jednu želju, angažovanjem Courtoisa iz Chelseaja. Kako su rezultati izostali, čini se da se u Madridu već sada okreću narednom ljetu, gdje će predsjednik Reala krenuti u kvalitetan šoping.

courtois

Španski "Sport" prenosi navode s radio programa "Cadena Cope" - prva meta madridskog Reala za prijelazni rok narednog ljeta je sjajni plejmejker Tottenhama Christian Eriksen. Danac je jedan od najboljih u svom poslu u Evropi, svake sezone je u PL bio među najboljim asistentima lige, ima fantastičnu tehniku, odličan udarac, a vrlo dobro izvodi i prekide. Njegovi kvaliteti su opšte poznati, često se šuškalo da ga traži i Barcelona, ali izgleda da u Madridu vjeruju da bi Eriksen bio idealna zamjena za Luku Modrića.

Iako se u medijima u posljednje vrijeme s Realom u vezu najčešće dovodio Eden Hazard, izgleda da on nije dio primarnog plana Madriđana, kako će Real osim Eriksena, ponovo pokušati angažovati i Neymara. O njegovom transferu se pričalo i minulog leta, ostao je ipak u Parizu, gdje će još jednom pokušati stići do trofeja u Ligi prvaka.

Jasno je da će za ovakva pojačanja Realu trebati ogromna količina novca, moraće bez sumnje i da prodaju nekolicinu igrača, a preostaje nam da vidimo ko će biti u izlogu. Nagađa se s imenima Benzeme, pa i Balea, Marcela...

eriksen

neymar

benzema

pique-bale

marcelo

toni-kroos

modric

(Sport.ba)

Učitaj još novosti