30. 12. 2018 - 11:29
DOVEDENI SU ZA OGROMAN NOVAC KOJI NISU OPRAVDALI: Lista igrača...
907
Shares
DOVEDENI SU ZA OGROMAN NOVAC KOJI NISU OPRAVDALI: Lista igrača koji su razočarali u polusezoni

OZBILJNE PARE

DOVEDENI SU ZA OGROMAN NOVAC KOJI NISU OPRAVDALI: Lista igrača koji su razočarali u polusezoni

Sport.ba
30. 12. 2018 - 11:29
0
Shares

Prelazni rok zna da bude vrlo stresan za trener, menadžere i klupska rukovodstva. Hoće li uspjeti da dovedu fudbalere koje žele, koliko će ih platiti, a kako se bliži kraj roka za dovođenje igrača, potezi postaju panični, ali se često pokažu ispravni.

Ima i onih transfera koji su pomno planirani mjesecima. Za takve igrače često su se borili i drugi klubovi pa ih je bilo teško dovesti, a kad bi transfer bio realizovan, svima u klubu bi pao kamen s leđa. A onda bi se ti fudbaleri pokazali kao teški promašaji. Ali sezona je negdje na pola, pa ovih pet igrača imaju vremena da pokažu i dokažu da nisu - promašaji.


Fred

fredBrazilac je u Šahtjoru odigrao sjajnu prošlu sezonu u kojoj je u 37 nastupa upisao četiri gola i sedam asistencija i bio je jedan od najboljih igrača ukrajinske ekipe. Murinjo ga je vidio kao rješenje za srednji red i insistirao na njegovom dovođenju.

Ali, u očajnoj polusezoni Junajteda, Brazilac se potpuno uklopio u letargiju u koju je Murinjo odveo ekipu. Odigrao je 14 utakmica, a pred kraj Murinjove vladavine potpuno se preselio na klupu, pa čak i na tribine. Postigao je samo jedan gol, nema asistenciju. Ipak, sada ima novu šansu pod novim trenerom – Ole Gunar Solskjer je preporodio Junajted, pa možda će i Fred pod njim proigrati.


Malkom

Roma se već sve bila dogovorila sa Malkomom i bukvalno ga čekala na aerodromu u Rimu, kada se Brazilac u poslednjem trenutku ukrcao u avion za Barselonu i - ostao na Nou Kampu. Iako je reč o velikom potencijalu, Malkom Barsi realno nije potreban i povratkom Dembelea na teren pao je u drugi plan. Skupio je samo 296 minuta u igri ove sezone, a nedavno se i povredio.

Kako piše Corriere dello Sport, Malkom je navodno zažalio što nije otišao u Romu, u koju bi se sad rado preselio, ali je pitanje da li Italijani žele da ponovo posluju sa klubom koji im je "mučki", pred nosom, oteo igrača.


Marijano

diaz-mariano

Odlaskom Kristijana Ronalda u Juventus, evropski prvak našao se u situaciji da ima samo jednog  pravog napadača u ekipi. Karim Benzema sigurno ne bi mogao sam da iznese cijelu sezonu, pa se Real, pomalo neočekivano, odlučio za Panamca kojeg je godinu dana ranije prodao Lionu za osam miliona eura.

Dijazu su dali Ronaldovu "sedmicu" i nadali se da će se rizik njegovim dovođenjem isplatiti, ali - nije. Dijaz je u 13 utakmica dao jedan jedini gol, a od početka novembra se muči sa povredom mišića i nije nemoguće da će Real već ove zime potražiti novog napadača.

Seri

Nakon dvije sjajne sezone u Nici, Serija su navodno tražili brojni evropski klubovi. Čak je i čuveni Ćavi rekao da 27-godišnji reprezentativac Obale Slonovače u sebi ima Barselonin DNK. Očekivao se veliki transfer, a Seri je na kraju završio u Fulamu kod Slaviše Jokanovića, koji je u ekipu uložio 120 miliona eura kako bi sačuvao premijerligaški status.

Seri je trebalo da bude jedan od temelja jakog Fulama, ali četiri mjeseca kasnije situacija je potpuno drugačija. Fulam je pretposljednji na tabeli. Ipak, čini se da je to predobra ekipa da bi na kraju priče ispala iz lige, ali mnoga pojačanja, a posebno Seri, nisu opravdala uloženi novac.

Seri je igrao u baš svakoj premijerligaškoj utakmici ove sezone, dao jedan i namestio dva gola. Više od toga brine način njegove igre u kojoj uopše nema vizije koju je pokazivao u Nici.


Aleksandar Golovin

golovin
Možda i najveće razočaranje ispao je ruski reprezentativac koji je bio jedno od najprijatnijih iznenađenja Svjetskog prvenstva u njegovoj zemlji. Mladi veznjak CSKA vukao je Rusiju do četvrtfinala i, iako je imao ponude puno većih klubova, odlučio se za Monako.

Trebalo je da kod Leonarda Žardima ima punu minutažu i priliku da se kao 22-godišnjak razvije u pravog igrača, ali to, do sada, nije pokazao. Na početku sezone povredio je zglob, a kad se vratio, nije bio ni sjenka igrača iz Rusije. Na 13 utakmica upisao je samo jednu asistenciju i, baš kao i cela ekipa Monaka, ne uspjeva da uhvatiti formu. Ni pod novim trenerom Tjerijem Anrijem.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti