01. 01. 2019 - 20:10
POKORILI BI EVROPU: Ovih 11 igrača je slobodno sljedećeg ljeta...
907
Shares
POKORILI BI EVROPU: Ovih 11 igrača je slobodno sljedećeg ljeta i biće POMAMA za njihov potpis

OD AREOLE DO GIROUDA

POKORILI BI EVROPU: Ovih 11 igrača je slobodno sljedećeg ljeta i biće POMAMA za njihov potpis

Sport.ba
01. 01. 2019 - 20:10
0
Shares

Bosmanovo pravilo je i dalje na snazi, pa tako kao i svakog ljeta i ovog ćemo imati veliki broj kvalitetnih igrača koji su slobodni i koji će potražiti novu sredinu. Juni je daleko, ali iskoristili smo priliku da vidimo najboljih jedanaest koji će biti slobodni, i za koje će se evorpski svijet boriti. 

GOLMAN: Alphonse Areola je napravio odličan posao prošlle sezone i sebe je promaknuo u prvog golmana PSG-a i to ispred sjajnog golmana Kevina Trappa koji je napustio Park prinčeva. Ove sezone za jedinicu (za sada uspješno) se bori sa jednim od najvećih golmana u historiji fudbala, Talijanom Gigijem Buffonom. Zabrinjavajuća informacija za Parižane je ta da je sljedeće ljeto ovaj golman slobodan, a menadžer mu je Mino Raiola. Jedno je sigurno, a to da s ovakvim menadžerom neće imati problema oko novog angažmana.

areola1

DESNI BEK: Desnog beka je bilo teško izabrati, ali smo se na kraju odlučili za sjajnog nogometaša Monaca Almamya Traorea. Odigrao je 23 utakmice prošle sezone za svoj klub, ali je rijetko igrao nastupeći samo dva puta u najjačoj Francuskoj ligi. 22.godinšnji fudbaler, za kojeg se raspituju Crystal Palace i Fulham, je slobodan naredno ljeto. 

traore142173020140104150439

ŠTOPER: Davida Luiza nije potrebno predstavljati. U totalnoj izolaciji i ekskomunikaciji se nalazio za vrijeme vladavine Antonia Contea u Chelseau, ali je dolaskom Mauricia Sarria opet procvjetao i igra jednu od glavnih uloga kod neporaženih Plavaca.Nije potpisao produženje ugovora, ali se ipak očekuje da će Brazilac ostati na Samford Bridgeu.

luiz6

ŠTOPER: Jan Verthongen je jedan od najboljih defanzivaca u Premiershipu i jedan je od ključnih igrača svog tima. Potpisao je produženje ugovora 2016.godine, koji završava narednog ljeta, ali za razliku od Davida Luiza njegov tim ima opciju da produži još jednu godinu i to će se vjerovatno desiti.

alderwireld-verthonghen

LIJEVI BEK: Preporod koji se desio bivšem igraču Southamptona Lukeu Shawu, učinio je da on bude prva opcija na poziciji lijevog beka u timu Manchester Uniteda, nakon dugog izostanka sa zelenih travnjaka. United je otvorio priču oko novog ugovora, ali je rečeno da 23.godišnji nogometaš nigdje ne žuri oko odluke za svoju budućnost, te da je fokusiran na reprezentaciju Engleske gdje je dobio poziv nakon drugo vemena.

shaw

CENTRALNI VEZNI: Adrien Rabiot je 23.godišnji igrač PSG-a, koji je trenutno u pregovorima za novi ugovor. Kako se zna od prije francuski nogometač je već odbio 3 tima i Francuz je spreman na nove izazove ukoliko se ne uspije dogovoriti sa Parižanima, a mnogi klubovi sto je u redu za njegov potpis (Manchester City, Liverpool i Barcelona) i prate razvoj situacije. Brojni mediji tvrde da je postigao dogovor s Kataloncima.

CENTRALNI VEZNI: Mousa Dembele je drugi igrač Spursa na listi, i izgleda da će belgijski nogometaš imati odriješene ruke u pronalasku nove sredine. Bivši igrač Fulhama ispoštovat će do kraja ugovor s timom iz Sjevernog Londona i za sada nema ozbiljnijih ponuda, s obzirom da puni 32. godinu.

mousadembele2309ab

DESNO KRILO: Španac Juan Mata je jedan od čak jedanaest igrača Uniteda kojima na ljeto ističe ugovor. Veća vjerovatnoća je da će tražiti novi tim s obzirom da Jose Mourinho uglavnom na njega računa sa klupe. Da li je moguć njegov povratak na Mestallu ? To ćemo vidjeti.

POLUŠPIC: Sada je već jasno da će Velšanin Aaron Ramsey nakon 10 godina napustiti Arsenal, s obzirom da nema napretka u pregovorima oko novog ugovora. Ukoliko ne dođe do dogovora između dvije strane Aaron Ramsey će stopama još jednog djeteta Arsenala, Jacka Wilsherea. Prema engleskim novinama najveće šanse za njegov potpis ima Juventus, a već je odbio javno Tottenham.

LIJEVO KRILO: Najmlađi na ovoj listi Brahim Diaz mogao bi koracima Jadona Sancha, i otići iz Manchestera i naći svoju sreću u klubu u kojem će igrati. Put za mladog bivšeg igrača Malage je "stopiran" dolaskom Leroya Sanea, Raheema Sterlinga i najsvježijeg pojačanja Riyada Mahreza, i ravnajući se prema treneru Pepu Guardioli svi trenutno imaju prednost u odnosu na talentovanog Diaza. Unatoč tome City planira da zadrži  Diaza i pokušat će ga ubijediti da potpiše novi ugovor, kako nakon Sancha ne bi izgubili još jednog talenta.

brahim-diaz-pep-guardiola

CENTRALNI NAPADAČ: Olivier Giroud je svjetski prvak i dijeli prvo mjesto sa svojim Chelseam. Kada je prešao u drugi kraj Londona on je potpisao jedno i po godišnji ugovor koji ističe u junu. Iako nije postigao mnogo golova ove sezone, Maurizio Sarri je zadovoljan njegovim igrama i doprinosi na razne načine. 

OSTALI IGRAČI VRIJEDNI SPOMENA: Daniel Sturridge, Iker Muniain, James Milner, Ander Herrera, Yacine Brahimi, Cesc Fabregas, Mario Balotelli i Nacho Monreal. 

sturridge2

aduriz-munian

milner-liverpool

herrera

brahimiliverpool

fabregas

balotelli

monreal

Učitaj još novosti