25. 12. 2018 - 12:46
Legenda Monaca OSULA PALJBU po Henryju i njegovim trenerskim...
907
Shares
Legenda Monaca OSULA PALJBU po Henryju i njegovim trenerskim sposobnostima

KNEŽEVI ĆE SE BORITI ZA OPSTANAK

Legenda Monaca OSULA PALJBU po Henryju i njegovim trenerskim sposobnostima

Sport.ba
25. 12. 2018 - 12:46
0
Shares

Monaco je 19., predzadnji na tabeli Le Championnata. Slavni se klub nalazi u katastrofalnoj situaciji i samo ga čudo može spasiti od ispadanja.

henry12

Mnogi misle da je dolazak velikog Thierryja Henryja na klupu kluba iz Kneževine hrabar potez velikog nogometaša koji je želio pomoći bivšem klubu, no s tom se tezom ne slaže legendarni golman Monaca i Francuske Jean-Luc Ettori.

henry

Ettori, koji je 20 godina branio u Monacu i s njim osvojio tri naslova prvaka, a s reprezentacijom bio četvrti na svijetu 1982., tvrdi da je Henryjeva odluka da dođe u Monaco bila potez lišen svake skromnosti.

Ettori tvrdi da je Henry došao spašavati klub bez ikakvog trenerskog iskustva i znanja. Rekao je da slavni napadač ne poznaje prilike u klubu, a ni u francuskom nogometu.

Također, Ettori kaže da Henry nema ni kvalitetan stručni stožer koji mu može pomoći. Ukratko, golman koji za Monaco branio 602 puta kaže da je dolazak Henryja unaprijed izgubljena bitka.

thierry-henry-monaco

U intervjuu za L'Equipe Ettori je rekao da je pogreška bila samo otpuštanje Leonarda Jardima.

thierry-henry-monaco

"Iako smo bili u teškoj situaciji, Jardim je bio taj koji nas je mogao spasiti. Henry možda i nije toliko loš izbor, ali bila je ovo preuranjena odluka. Jardim je otišao naglo, a Henry stigao prebrzo. Ne želim ja biti taj koji će ga kritizirati, ali nije bio niti malo skroman kad je prihvatio posao. To što si bio dobar igrač ne znači da možeš odmah biti trener u ligi koju ne poznaješ."

Rezultati by SofaScore

skysports-thierry-henry-monaco-4478484

(Sport.ba)

Učitaj još novosti