24. 12. 2018 - 13:48
PROBLEMATIČNI DEČKO SE VRAĆA TENISU U 43. GODINI! Nekadašnji...
907
Shares
PROBLEMATIČNI DEČKO SE VRAĆA TENISU U 43. GODINI! Nekadašnji prvi teniser svijeta se vraća nakon 15 godina pauze

KAŽE DA JE SPREMAN ZA IGRU

PROBLEMATIČNI DEČKO SE VRAĆA TENISU U 43. GODINI! Nekadašnji prvi teniser svijeta se vraća nakon 15 godina pauze

Sport.ba
24. 12. 2018 - 13:48
0
Shares

Nekada prvi teniser svijeta vratio se na teniske terene u egzibicionom meču odigranom u petak u Ekvadoru gdje je pobijedio Nicolasa Lapenttija sa 6:4, 5:7, 11:9.

rios1

Rios je pokazao da je i dalje u dobroj formi, a to sada želi da dokaže i u profesionalnom tenisu, te je istakao kako smatra da se može takmičiti i sa pro teniserima.

rios3

"Trenirao sam veoma naporno, sa momcima koji igraju na veoma visokom nivou. Bilo je teško, morao sam da smršam i sada sam na kilaži koju sam imao kao igrač. Osjećam se dobro, srezno, u suprotnom ne bih donio ovakvu odluku", rekao je Rios i dodao:

rios2

"Rizikujem da se i povrijedim do tada, jer treniram mnogo, ali sam spreman i volio bih da dobijem pozivnicu organizatora i okušam sreću. Osjećam se spremno. Zamislite pobjednika turnira sa 43 godine. To bi bilo baš lijepo", ističe Rios.

marcelo-rios

Rios je važio za jednog od najvećih teniskih talenata svih vremena, ali su njegovu karijeru više od svega obilježile brojne kontroverze, ludosti, ali i povrede.

marcelo-rios-ball

Upravo je zbog povreda morao prekinuti karijeru u 28. godini života, ali nema sumnje da bi ga bilo zanimljivo vidjeti 15 godina kasnije na teniskim terenima.

marcelo-rios-tennis

Rios je 1998. godine bio prvi teniser svijeta i na toj poziciji se zadržao 4 sedmice. Osvojio je 18 ATP titula, ali ni jedan Grand slam trofej. Najbliži osvajanju Slama bio je 1998. godine na Australian Openu kada je u finalu poražen od Petra Korde sa 3:0 u setovima.

rios4

(Sport.ba)

Učitaj još novosti