23. 12. 2018 - 12:11
ZAVJERA PROTIV NOVAKA Rafa i Roger nanišanil Srbina!
907
Shares
ZAVJERA PROTIV NOVAKA Rafa i Roger nanišanil Srbina!

PRED NOVU SEZONU

ZAVJERA PROTIV NOVAKA Rafa i Roger nanišanil Srbina!

Sport.ba
23. 12. 2018 - 12:11
0
Shares

Rafael Nadal i Roger Federer poručili su najboljem na svijetu da je njihov cilj da budu bolji od njega u 2019. godini. Novak Đoković trijumfalno je završio 2018. godinu, kao najbolji teniser svijeta, iako početak nije bio obećavajući. Srbin je čak imao turbulentnu sezonu, ali je nevjerovatnim finišom uspio da se vrati na pravi način.

Veliki izazovi čekaju ga u novoj sezoni, a španski i švicarski teniser poručuju mu da će mu opet biti najveći rivali.

nadal

"Novak je još jednom dakazao da može biti najbolji na svijetu, ali i veoma problematičan protivnik. Uspio je da se vrati. Protiv njega je veoma teško igrati i još teže ga pobijediti. Novak je definitivno, jedan od najtežih protivnika koje je tenis izrodio", poručio je Nadal s rodne Majorke gdje se priprema za 2019. u svojoj akademiji.

Roger Federer ne planira penziju, a za novu sezonu se sprema u Bazelu i također ima poruku za Srbina.

djokovic-federer

"Tenis je sada fizički mnogo teži nego donedavno, pa se trudim da uvijek budem maksimalno spreman kada igram turnire. Mislim da to moji navijači posebno cijene. Tako ću ući i u 2019. gdje je ponovo glavni cilj osvajanje grend slemova, ali i povratak na prvo mjesto", jasan je vremešni Švicarac, po mnogima najbolji teniser u historiji.

Novak Đoković se za novu sezonu sprema u Monte Carlu, a uskoro će sa svojim timom otputovati u Abu Dabi. Tamo će učestvovati na egzibicionom turniru koji će trajati od 27. do 29. decembra. Sljedeći turnir na kojemj će igrati je prvi grend slem u sezoni, Australian Open, od 14. do 27. januara. Imat će veliku priliku da i povisi svoju prednost na ATP listi, pogotovo kada se zna da Federer brani naslov.

novak-djokovic-zlatan-ibrahimovic

nadal

federer

novak-djokovic

nadal

federer1

(Sport.ba)

Učitaj još novosti