20. 12. 2018 - 19:24
"LETILI" SU DA SPRIJEČE LOPTU: Jedan od najspektakularnijih...
907
Shares

NFL

"LETILI" SU DA SPRIJEČE LOPTU: Jedan od najspektakularnijih poteza u historiji SPORTA !

Sport.ba
20. 12. 2018 - 19:24
0
Shares

Ipak, ni ova nerealna akcija i serija akrobatskih poteza nije im pomogla da izbjegnu poraz. Nju Ingland Petriotsi su bez dileme jedan od najboljih timova u historiji sporta! Prava dinastija, koja je jedan od najvećih i najuspešnijih franšiza u istoriji NFL-a. Imaju najveći broj učešća u Super Boulu (10), i pet titula, po čemu su od njih uspješniji jedino Pitsburg Stilersi sa šest.

Stilersi su na kraju slavili sa 17:10, ali je ono o čemu se najviše diskutuje potez kojim su igrači NFL spriječili da lopta izađe van terena prilikom ispucavanja.

U trenucima kada su ostali bez mogućnosti da nastave akciju, igrači Bila Beličika su ispucali loptu najdalje moguće, do tačdaun linije. Rajan Alen je loptu poslao neposredno prije linije, koja je odskočila nastavila je putanju ka tačdaun zoni, ali je spektakularnim potezom nekoliko igrača ona sprečena da pređe liniju.


Najprije smo videli spektakularan "let" i bacanje uvis lopte, da bi drugi igrači uspeli da je stignu prije nego što padne. Potom novi skok i bacanje u tačdaun zonu, da bi igrač koji je bio blizu raširio noge, da ga lopta ne bi pogodila i na kraju završila u iza linije. I tu su pazili da jednim dijelom stopala ne nagaze liniju, jer bi u suprotnom to značilo da je lopta u autu. Na kraju je četvrti igrač stigao do lopte i zaustavio je tik ispred linije.

Zato je Pitsburg morao da počne svoj napad bukvalno sa potpuno drugog dijela terena u velikoj opasnosti od tačdauna u slučaju presijecanja lopte. Da je lopta prešla liniju, i da je igrači Nju Inglanda nisu spriječili serijom akrobatskih poteza, Stilersi bi dobili priliku da napad počnu sa 25 jardi, odnosno sa prve četvrtine terena.

Do kraja regularnog djela sezone NFL-a ostalo je još dva kola, Nju Ingland ima skor od 9 pobejda i 5 poraza, a Baltimor 8 pobjeda, pet poraza i jedan remi. Oba tima su na prvom mjestu u svojim konferencijama i do kraja regularnog dela samo treba da "ovjere" tu poziciju.

Nju Ingland dočekuje Bafalo Bilse 23. decembra i Njujork Džetse 30. decembra, dok Pitsburg gostuje Nju Orleans Seintsima 23. decembra i dočekuje Sinsinati Bengalse u posljednjem kolu 30. decembra.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti