20. 12. 2018 - 17:27
VELIKA TRENERSKA IMENA SU NA TRŽIŠTU: Evo gdje bi mogli...
907
Shares
VELIKA TRENERSKA IMENA SU NA TRŽIŠTU: Evo gdje bi mogli završiti najveći treneri današnjice

POVRATAK U KLUB

VELIKA TRENERSKA IMENA SU NA TRŽIŠTU: Evo gdje bi mogli završiti najveći treneri današnjice

Sport.ba
20. 12. 2018 - 17:27
0
Shares

Previše je velikih trenerskih imena slobodno da bi do kraja sezone baš svaka kluba najpoznatijih europskih klubova ostala 'netaknuta'.

Trojica koja su sve okrenula naopačke zove se Jose Mourinho, Zinedine Zidane i Antonio Conte. Niti jedan trener nije siguran u radno mjesto dok su tri takva imena na tržištu. A velikih klubova kojima ne ide i(li) trenutačno žive na privremenim solucijama - kol'ko hoćeš.

Real je Solariju dao ugovor, ali igra je i dalje ispod 'kraljevske' razine. Strašno daleko. United je doveo Solskjaera, kažu "Do kraja sezone", a svima je jasno da će sve ovisiti o rezultatima u narednih 5-6 utakmica.

Milan se muči pod Gattusom koji nije kriv što ima slabu momčad na raspolaganju, ali kad je frka ne mijenja se 25 igrača nego trener.

Niko Kovač vjerojatno ovisi o tome hoće li do kraja sezone uspjeti prestići Borussiju Dortmund i osvojiti Bundesligu, u suprotnom spasila bi ga samo Liga prvaka jer sezona bez jednog od ta dva trofeja u Bayernu je promašena.

Spalletti je sjajno krenuo pa kad su došle velike utakmice počeo posrtati s Interom, a javna je tajna da je novi direktor Marotta veliki Conteov fan; skupa su Juventus digli na vrh Italije i u vrh Europe.

lucianospalletti-cropped-1li0avfwcn81z1x71hwlvydpj7

Otkaz Di Francescu u Romi sve je više pitanje dana, vjerojatno bi se već i dogodio da šef Monchi nije tako fanatično posvećen 'misiji' da baš svakim transferom pokaže da štedi bolje od drugih. U Sevilli mu je to išlo jako dobro. U Rimu je pogubljen. Vatru dodatno podgrijavaju vrhunski informirane 'njuške', redom slavni bivši igrači/direktori/treneri koji sa insajderskim informacijama daju naslutiti što se sve kuha na trenerskom tržištu.

Jamie Redknapp pred kamerama tvrdi da Solskjaer u Unitedu ne može trajati duže od šest mjeseci:

"Manchester Utd će Tottenhamu uzeti Mauricia Pochettina! Vjerojatno tek na ljeto, ali hoće. Sa silnim novcem koji može iskrcati Pijetlovima i sa poznatom Pochettinovom ambicijom da osvoji sve u Europi. To sa Tottenhamom neće ići, s Unitedom bi itekako moglo. A Pocchetino je ionako novi 'Special One'." - rekao je nekadašnji Liverpoolov fajter.

Jedna 'preprekica' postoji. Pochettinov ugovor s Tottenhamom nema fiksiranu odštetu pa predsjednik Daniel Levy (i inače poznat kao tip koji svaki euro triput okrene prije nego ga izvadi iz novčanika) može Unitedovim vlasnicima vaditi mast nabijanjem cijene iz čistog gušta, ako ne zbog zarade. Naravno, u kombinaciji za Old Trafford je i Zidane premda u Italiji ne susprežu procjene da veliki Francuz čeka Allegrijev odlazak iz Juventusa ovog ljeta. Pa da dođe u Torinu i pokaže da se s Juventusom stvarno može osvojiti i Liga prvaka. O tome da bi mogao u Bayern spominjalo se još prije nekoliko mjeseci. Za takvog superstara samo super-klubovi dolaze u obzir.

Španjolske su novine počele pisati, a onda kroz izjave Predraga Mijatovića dobile potvrdu svojih teza da bi se Mourinho, senzacionalno, mogao vratiti - u Real.

"Solari nije doveden kao trajno rješenje, a predsjednik Perez obožava Mourinha. Svaki put kad mijenja trenera na telefonu je s Mourinhom. Ja vam kažem da je taj povratak vrlo lako moguć." - rekao je nekad veliki igrač, a kasnije i direktor Reala.

Crnogorac je, inače, i dobar s Mourinhom tako da... Teško da baš lupeta napamet.

U Serie A najopasnije visi Di Francesco, a mirno ne spava ni Gattuso u Milanu. Donedavno je spokojan mogao biti Luciano Spalletti, ali lošije igre i rezultati u utakmicama s najvećim protivnicima koincidirali su s dolaskom direktora Marotte u Inter.

Čovjek koji je Juventusa od drugoligaša vratio u vrh svjetskog nogometa svoj je najbolji torinski potez povukao kad je na klupu doveo Antonia Contea. Spalletti je nervozan, Conte je slobodan, a Marotta odlučuje.


Nekome možda izgleda da smo se nadugačko raspisali, ali tek je zagrebana površina tržišta nogometnih trenera. Kombinacija je barem pet puta više (npr. i Arsene Wenger je 'na burzi'), a lavinu može i vjerojatno hoće pokrenuti prvi jači potres. Dva-tri lošija rezultata u najzahtjevnijim su klubovima dovoljni da gazda zaurla "Promjena"!

Najkraće rečeno: 'malo' je nemoguće da i Mourinho, i Zidane i Conte još šest mjeseci budu bez posla!

wenger2

(Sport.ba)

Učitaj još novosti