18. 12. 2018 - 08:41
VELIKI TRANSFER NA POMOLU: Čekao je poziv Messija i Barcelone...
907
Shares
VELIKI TRANSFER NA POMOLU: Čekao je poziv Messija i Barcelone a dočekao je OVO!

LOZANO NA PUTU KA EMIRATESU

VELIKI TRANSFER NA POMOLU: Čekao je poziv Messija i Barcelone a dočekao je OVO!

Sport.ba
18. 12. 2018 - 08:41
0
Shares

Jedno od otkrića ove godine na Mundialu svakako je bio Hirving Lozano. Meksički reprezentativac zablistao je na prvenstvu u Rusiji a ove sezone pruža odlične parije i u svom PSV-u koji bi ga mogao dobro unovčiti.

lozano1

S klubom iz Eindhovena nastupao je u Ligi prvaka, gdje je 23-godišnji krilni napadač prvo u kvalifikacijama postigao dva gola, a onda je u grupnoj fazi dodao još dva (je dan je postigao Tottenhamu i jedan Interu - ovaj gol izbacio je Nerazzurre iz Lige prvaka). U holandskom prvenstvu, do sada je postigao deset golova i upisao sedam asistencija u šesnaest nastupa, pa se njegovo ime našlo u bilježnici skauta mnogih evropskih klubova.

hirving-lozano-651108

Istina je da je njegova želja bila otići u Barcelonu gdje je mogao igrati s Lionel Messijem koji mu je idol iz djetinjstva. On je također više puta otvoreno naglasio da želi igrati za katalonskog diva, ali sa suprotne strane nije dobio znak da je poželjan u njihovim redovima.

lozano

Interesovanja iz drugih klubova ne nedostaje a prvi koji je navodno poslao ponudu je Arsenal. Potonji je spreman platiti 45 miliona eura za Meksikanca, a Unai Emery veliki je oduševljen izvedbama ovog 23-godišnjaka. Činjenica je da Katalonci nemaju namjeru izjednačiti ovu ponudu, a navijači se pitaju da li će nekada zbog ove odluke zažaliti u klubu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti