16. 12. 2018 - 21:14
NI MESSI NIJE VJEČAN: Barcelona je u potrazi za njegovim...
907
Shares
NI MESSI NIJE VJEČAN: Barcelona je u potrazi za njegovim nasljednikom i izgleda da su ga pronašli

BARCELONA

NI MESSI NIJE VJEČAN: Barcelona je u potrazi za njegovim nasljednikom i izgleda da su ga pronašli

Sport.ba
16. 12. 2018 - 21:14
0
Shares

Lionel Messi je još 2005. godine zaigrao za prvi sastav Barcelone, a svijet je za njega čuo i ranije jer je jednostavno bilo nemoguće ne zamijetiti takav talent. Sjajni Argentinac je od tada u dresu katalonskog diva odigrao 655 utakmica i pri tome zabio 569 golova, te upisao 223 asistencije.

messi-slobodnjak

U dresu Argentine odigrao je 128 utakmica i zabio 65 golova. Osvojio je brojne timske i individualne nagrade, a najsjajnije u njegovoj vitrini sjaji čak pet Zlatnih lopti. Od kada je prvi puta šutnuo loptu u dresu Barcelone, krenula je potraga za njegovim nasljednikom koja je do sada bila neuspješna, ali Messi sada ima već 31 godinu i u Barci su odlučili pojačati potragu za njegovim nasljednikom.

Svako toliko se pojavi neki 'novi Messi' ili 'novi Maradona', ali ti igrači se ne razviju kako se očekuje i uglavnom imaju prosječne karijere. Ipak, u Barci se nadaju da su napokon pronašli klinca koji će stvarno postati novi Messi.

messi

Riječ je o Luki Romeru koji je rođen u Meksiku, ali većina njegove porodice dolazi iz Argentine. Iako ima samo 14 godina već je dobio poziv od argentinske U-17 reprezentacije čime ga Argentinci žele uključiti u selekcijski proces i privući u svoju reprezentaciju.

luka1

Sami igrač rekao je kako bi volio igrati za Argentinu i slijediti Messijeve korake, a ta želja mogla bi mu se uskoro i ostvariti. Španjolski mediji pišu kako je Barcelona već počela pregovore za njegovo dovođenje. Igrač bi s roditeljima trebao doći u Barcelonu idućeg ljeta i upoznati svojeg idola, pravog Messija, uz kojeg bi trebao stasati u njegovu zamjenu jednoga dana.

Mladi Romero trenutno igra za Mallorcu, a svojim je igrama već privukao interes pola nogometne Europe. Kažu da je jedan od najboljih igrača na svijetu u svojoj generaciji, a Barca na njega želi primijeniti isti model koji je primijenjen na Messiju i stvoriti novu megazvijezdu u godinama koje dolaze.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti