16. 12. 2018 - 20:33
Mourinho dao ČUDNU izjavu nakon utakmice i prilično NALJUTIO...
907
Shares
Mourinho dao ČUDNU izjavu nakon utakmice i prilično NALJUTIO navijače i Uniteda i Liverpoola

PORTUGALAC U SVOM STILU KOMENTARISAO UTAKMICU

Mourinho dao ČUDNU izjavu nakon utakmice i prilično NALJUTIO navijače i Uniteda i Liverpoola

Sport.ba
16. 12. 2018 - 20:33
0
Shares

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho govorio je, poslije poraza od Liverpoola (3:1) na "Anfieldu" u najvećem engleskom derbiju, o šansama svoje ekipe do kraja sezone, koje trenutno ne djeluju baš dobro.

mou44

Crveni đavoli na 6. mjestu na tabeli imaju 26 bodova, što je njihov najlošiji rezultat u prvih 17 kola u prvenstvu još od sezone 1990/91. 

Redsi su na svom terenu slavili golovima Manea i Shaqirija (dva), dok je za United pogodio Lingard poslije greške golmana Alissona. 

mane-liverpool

Mourinhova ekipa igra daleko slabije od očekivanog, znajući koja fudbalska imena se nalaze u prvom timu, a Portugalac je i sam priznao da navijači ne treba da se previše nadaju.

shaqiri2

"I dalje sezonu možemo da završimo kao četvrti. Nije lako, znam da ćemo biti među prvih šest na tabeli, uz historijski najbolje timove, ali najbolje što možemo da učinimo je četvrto mjesto. Sad treba da se fokusiramo prvo na peto mjesto, a onda i na četvrto", rekao je Mourinho u nadi da će se te pozicije njegova ekipa kvalfikovati u narednu sezonu Lige prvaka. 

mourinho3

Mourinho je poslije poraza istakao i da je Liverpool zasluženo pobijedio ali i da su imali sreće.

mouu

"Liverpool je jak tim, ali uvijek je teško primiti golove u momentima kada smo ih mi primili. Borili smo se na otvaranju u prvih 20 minuta, nismo se mogli nositi sa njihovim pritiskom, ali bili smo smireni i kontrolisani. Shaqiri je postigao dva lagana gola, a kako su se lopte odbile, nije bilo šanse da se brani. Ako pričate o sreći, pričate od njihovom drugom i trećem golu", rekao je Mourinho.

mourinho1

8

9

shaqiri

shaqiri-firminho

(Sport.ba)

Učitaj još novosti