16. 12. 2018 - 19:36
NESHVATLJIV POTEZ! On je najveća GREŠKA Liverpoola svih vremena
907
Shares
NESHVATLJIV POTEZ! On je najveća GREŠKA Liverpoola svih vremena

NISU GA ŽELJELI

NESHVATLJIV POTEZ! On je najveća GREŠKA Liverpoola svih vremena

Sport.ba
16. 12. 2018 - 19:36
0
Shares

Malo je danas klubova koji su u proteklim godinama imali toliko loših procjena prilikom dovođenja i prodaje igrača kao što je to bio Liverpool.

Engleski gigant decenijama je bez titule u domaćem prvenstvu, a generacije vrlo dobrih fudbalera na Anfield ipak nisu uspjeli donijeti toliko željeni trofej.

gerrardagger-jpg-1024x569

I veliki Steven Gerrad napustio je svoj klub bez titule prvaka Engleske, a utisak je da uz tako golem broj katastrofalnih procjena, scenario i nije mogao biti drukčiji.

Premda su čelnici kluba ne tako davno na igrače trošili desetine miliona funti, neki su se prema nesrazmjeru kvaliteta i uloženog novca, ipak uspjeli izdvojiiti.

andycarroll

Andy Caroll je, recimo, iz Newcastle Uniteda doveden da bi bio lider, a otišao je nakon mršavih desetak golova, baš kao i Christian Benteke koji je došao iz Aston Ville, a završio u Crystal Palaceu.

andy-carroll

No, oba fudbalera su Liverpoolu vratila barem dio uloženog novca jer su i njihovi izlazni transferi bili veliki. Može se tako reći da su Redsi djelimično ispravili grešku, ali jednu, mnogo veću, vjerovatno neće uspjeti "skinuti s leđa". O čemu je riječ?

carroll1

Da, najbolji mladi fudbaler Engleske i jedna od najvećih nada svjetskog fudbala Dele Alli, veliki je navijač Liverpoola i u prošlosti je mogao biti laka meta, ali na Anfiledu su mislili drugačije.

dele-alli

Nisu ga željeli, završio je u Tottenhamu, a danas je standardan član engleske fudbalske vrste premda još uvijek veoma mlad.

son-alli-tottenham

Stručnjaci smatraju da bi se ovaj veznjak danas savršeno uklopio u sistem Jurgena Kloppa. Ovako, ostaje tužan pogled u ne tako daleku prošlost i slijepilo Kloppovih prethodnika koji nisu vidjeli talent tamo gdje ga ima u izobilju.

dele-alli

Ko zna, možda je baš Ali sljedeća velika meta Liverpoola. Ovaj put, novac zasigurno ne bi bio bačen u vodu. Cijena? Sitnica! Nekih 200 miliona eura koliko bi Tottenham prema najava, tražio za slobodu wonderkinda.

dele-alli-tottenham

alli

kane-alli-tottenham

(Sport.ba)

Učitaj još novosti