16. 12. 2018 - 19:07
JOSHUA JE NABRIJAN KAO NIKAD DO SADA! Bacio je rukavicu u lice...
907
Shares
JOSHUA JE NABRIJAN KAO NIKAD DO SADA! Bacio je rukavicu u lice Wilderu i poslao jasnu poruku

SILNO ŽELI MEČ SA WILDEROM

JOSHUA JE NABRIJAN KAO NIKAD DO SADA! Bacio je rukavicu u lice Wilderu i poslao jasnu poruku

Sport.ba
16. 12. 2018 - 19:07
0
Shares

Spreman sam boriti se protiv Deontaya Wildera 13. aprila u Londonu. Ne znam što više napraviti da bi ljudi shvatili ovu poruku, rekao je prije nekoliko dana teškaški prvak Anthony Joshua.

wilder-joshua

Bio bi to meč za ujedinjenje pojasa, odnosno mogućnost Joshui da u kolekciju doda jedini koji mu nedostaje - onaj WBC-ov u vlasništvu Wildera. Joshua smatra da je u ovom trenutku meč neupitan, no isto tako da nije u prvom planu jer Wilderov tim oteže s potpisivanjem ugovora.

joshua4

Po njegovu viđenju, Wilder preuzima puno rizika ulaskom u meč protiv njega.

anthony-joshua

- Ovdje pričamo o faktoru rizika i faktoru nagrade. Kada pogledamo situaciju kroz njihove oči, to je veliki rizik, a nagrada mora prevagnuti. Primijetio sam i da se u njihovom kampu stvorilo puno napetosti oko borbe, pogotovo dok su promatrali što smo sve mi postigli u posljednje vrijeme - rekao je AJ.

wilder4

Wilder je 1.12. protiv Tysona Furyja branio WBC pojas. Bio je to meč u kojem je Fury dominirao pa na koncu spašavao živu glavu nakon što ga je Wilder dva puta slao u nokdaun. Rezultat je bio neriješen, odnosno Wilderu je ostao pojas premda niti jedan nije pobijedio.

wilder-nokaut-furyja

Joshuin trener Robert McCracken posljednjih dana povlačio se po britanskim medijima jer je navodno bio zabrinut onime što u ring donosi potencijalni suparnike Anthonyja Joshue.

wilder-fury1

- McCracken se ne bori za mene. On je taj koji me trenira. Niti me brine Wilderov stil, niti me brinu njegove bokserske mogućnosti. Borit ćemo se i vjerojatno ću ga nokautirati. To vam je budućnost - poručio je za kraj Joshua.

joshua-vs-klicko

anthony-joshua-deontay-wilder

joshua

joshua

(Sport.ba)

Učitaj još novosti