16. 12. 2018 - 18:42
Liverpool slavio u najvećem derbiju Engleske, Shaqiri JUNAK Redsa!
907
Shares
Liverpool slavio u najvećem derbiju Engleske, Shaqiri JUNAK Redsa!

ENGLESKA PREMIER LIGA

Liverpool slavio u najvećem derbiju Engleske, Shaqiri JUNAK Redsa!

Sport.ba
16. 12. 2018 - 18:42
0
Shares

Liverpool je potpuno zasluženo porazio Manchester United rezultatom 3:1 potpuno ih nadigravši u svim segmentima nogometne igre te se novom pobjedom vratio na vrh prvenstvene tabele s bodom prednosti ispred Manchester Cityja.

shaqiri

Junak utakmice bio je Xerdan Shaqiri, koji je ušao u 70. minuti te zabio dva pogotka uz pomoć obrane Uniteda, koja je oba puta skrenula loptu u vlastitu mrežu.

shaqiri-firminho

Liverpool je od prve sekunde napao goste iz Manchestera te stvarao prilike iz mnogobrojnih kornera, a vodeći pogodak postigao Sadio Mane (24) koji je prsima primirio odličnu loptu koju mu je poslao Fabinho, te ju smireno poslao pored nemoćnog golmana Davida De Gee.

liv-utd

I kad je izgledalo da je pitanje vremena kad će Manchester United primiti drugi pogodak od furioznog domaćina, ukazao se Jesse Lingard, koji spremno koristi odbijanac, odnosno pogrešku Alissona i pospremio je loptu u mrežu za 1:1.

united

Liverpool je puno dominantnije započeo i drugo poluvrijeme. Redale su se akcije na polovici Uniteda što je rezultiralo mnogobrojnim udarcima iz ugla, ali obrana gostiju je spremno otklanjala sve napade agresivnih domaćina.

mane-liverpool

Najbolju priliku u tim trenucima je zapucao Roberto Firmino čiji je udarac pročitao De Gea. U 70. minuti Jurgen Klopp je napravio potez utakmice: Nabyja Keitu zamijenio je Xerdan Shaqiri, koji samo tri minute kasnije postiže vodeći pogodak na susretu.

shaqiri3

Primio je loptu u kaznenom prostoru, a lopta pogađa u blok nekog iz obrane Uniteda i promijenila je smjer te se od prečke zakotrljala u mreži gostiju. Bilo je to 2:1 za Liverpool.

2

U 81. minuti došlo je do konačne odluke! Ponovno se iz drugog plana ubacuje Shaqiri čiji udarac ovog puta ne uspjeva do kraja blokirati Eric Bailly, već naprotiv i on mijenja smjer lopti, koja završava iza leđa golmana za konačni trijumf Liverpoola od 3:1.

Rezultati by SofaScore

3

liverpool

mourinho

utd

8

9

(Sport.ba)

Učitaj još novosti