16. 12. 2018 - 09:31
NEVJEROVATNA NOĆ ZA LAKERSE: LeBron i Lonzo ponovili historiju...
907
Shares
NEVJEROVATNA NOĆ ZA LAKERSE: LeBron i Lonzo ponovili historiju Magica i Kareema

NBA

NEVJEROVATNA NOĆ ZA LAKERSE: LeBron i Lonzo ponovili historiju Magica i Kareema

Sport.ba
16. 12. 2018 - 09:31
0
Shares

Više od 11 godina nije se u NBA ligi desilo da dva saigrača, na istoj utakmici, ostvare po tripl-dabl. Sada su to učinili Lebron Džejms i Lonzo Bol.

Još od 2007. i takvog ostvarenja Jasona Kidda i Vincea Cartera, u najjačoj ligi svijeta nije bilo meča na kome su se dva tripl-dabl učinka desila "u istom dresu". "Kralj" i mladi princ, sa Lejkersima su to ostvarili na gostovanju u Nju Orleansu, gde su "pelikane" savladali sa 100:128.

Lebron je uz 24 poena imao i 12 skokova i 11 asistencija, a Ball je postigao 16 poena i imao po deset proigravanja saigrača i uhvaćenih lopti poslije promašaja. Posljednji tandem Lejkersa koji je imao jedan ovakav meč bio je sastavljen od velikih NBA imena: Magic Johnson - Kareem Abdul-Jabbar (1982).

Uz pomenuta četiri igrača "jezerdžija", te Vincea Cartera i Jasona Kidda, samo su još tri para uspela da ostvare tripl-dabl na istom NBA meču: Ray Scott - Doni Butcher, Lanny Wilkens - Art Harris i Larry Bird - Robert Parish

Za Lebronove majstorije se odavno zna. Lonzo već korača velikom scenom. Na njoj je minule noći - stigao i do istorijskog ostvarenja sa "kraljem" ali i do prvog mjesta NBA Top 10 liste:

(Sport.ba)

Učitaj još novosti