15. 12. 2018 - 18:34
IDE NOVA GODINA, PRELAZNI SE BLIŽI: Spisak svih želja...
907
Shares
IDE NOVA GODINA, PRELAZNI SE BLIŽI: Spisak svih želja Premijeligaških klubova

PREMIERSHIP

IDE NOVA GODINA, PRELAZNI SE BLIŽI: Spisak svih želja Premijeligaških klubova

Sport.ba
15. 12. 2018 - 18:34
0
Shares

Približava se 2019. godina, a samim time i zimski prijelazni rok. Kao i svake godine, i ovog će januar biti dosta zanimljivih transfera diljem svijeta. Jasno, bit će to puno manjeg intenziteta nego tokom ljeta, ali uzbuđenja neće nedostajati. Da bi vas lagano počeli pripremati za zimski mercato pokušali smo na jednom mjestu staviti igrače za koje se interesira šest najvećih engleskih klubova. Pomogli smo se sjajnom stranicom Football Whispers koja na jednom mjestu objedinjuje sve špekulacije i vijesti oko transfera iz drugih medija. Pogledajte tko bi ovog januara mogao doći u Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Manchester United i Tottenham.

Manchester City:

Kai Havertz (Bayer), Saul Niguez (Atletico), Jerome Boateng (Bayern), Julian Weigl (Borussia Dortmund), Isco (Real Madrid), Sergio Busquets (Barcelona)

sergio-busquets

Iako se Pep Guardiola ne može požaliti niti na kvalitetu svojih igrača niti na kvantitetu, odnosno broj dobrih igrača koje ima na raspolaganju, 'Građani' će tražiti još poneko pojačanje ove zime. Pozicija na kojoj španjolski trener traži pojačanje je vezni red, a najčešće se spominju Saul, Havertz, Weigl i Isco, a tu je i Busquets. Zainteresiran ja City i za Boatenga.

Liverpool:

Suso (Milan), Adrien Rabiot (PSG), Iker Muniain (Athletic Bilbao), Marco Asensio (Real Madrid), Karem Demirbay (Hoffenheim)

Jurgen Klopp je sastavio odličnu momčad, ali uvijek se može bolje. Oko Liverpoola se već duže vremena spominju Rabiot i Asensio, u fokusu su i Muniain te Demirbay, a zanimljivo je da se spominje i povratak Susa na Anfield.

rabiot2

Chelsea:

Elseid Hysaj (Napoli), Nicolo Barella (Cagliari), Christian Pulisic (Borussia Dortmund), Andreas Pereira (Manchester United), Isco (Real Madrid), Nabil Fekir (Lyon)

Maurizio Sarri bi u Chelsea želio dovesti još jednog svojeg bivšeg igrača, Hysaja, a izgleda je i dolazak još jednog igrača iz Serie A – Barelle iz Cagliarija. Već duže vremena su na Stamford Bridgeu zainteresirani za Pulisica, a u igri su i zainimljivi igrači iz Manchester Uniteda, Reala i Lyona.

christian-pulisic2

Arsenal:

Wesley (Club Brugge), Naidem Amiri (Hoffenheim), Saul Niguez (Atletico Madrid)

'Topnici' ne trče za velikim zvijezdama, u fokusu su ima dva 22-godišnjaka iz Club Bruggea, odnosno Hoffenheima, a i oni se nadaju angažmanu Saula Nigueza. Doduše, ne znamo kako bi netko trenutno izabrao Arsenal prije Cityja.

saul-niguez-2

Manchester United:

Declan Rice (West Ham), Aaron Ramsey (Arsenal), Kalidou Koulibaly (Napoli), Lewis Dunk (Brighton)

Možda će i najzanimljivije biti na Old Traffordu. Jose Mourinho je jedini od trenera velikih šest engleskih klubova kojima se drma stolica pa je vrlo izgledno da će United posegnuti za nekim velikim pojačanjima. Najčešće se uz njih spominju Ramsey i Koulibaly, a vjerujemo da bi navijači 'Crvenih vragova' bili razočarani da umjesto njih dođu Rice i Dunk.

ramsey2

Tottenham:

Tonny Vilhena (Feyenoord), Joachim Andersen (Sampdoria), Eric Bailly (Manchester United), Adrien Rabiot (PSG), Nicolo Barella (Cagliari), Rafinha (Barcelona), Hector Herrera (Porto)

Spursi su 'odradili' netipično ljeto jer u klub nisu došla nikakva pojačanja, ali nije bilo ni odlazaka. Stoga bi zimski prijelazni rok u Tottenhamu mogao biti zanimljiv, a to pokazuje i pogled na potencijalna pojačanja. Ima tu raznih imena – od velikih zvijezda do mladih igrača koji tek trebaju doživjeti afirmaciju. Navijačima Spursa ipak je u većem fokusu od dolazaka pitanje hoće li Harry Kane napustiti ekipu.

rafinha

(Sport.ba)

Učitaj još novosti