15. 12. 2018 - 17:02
LUKA MODRIĆ JE BIJESAN: Nije više htio šutjeti i oko ovoga će...
907
Shares
LUKA MODRIĆ JE BIJESAN: Nije više htio šutjeti i oko ovoga će se DIĆI velika prašina

ZLATNA LOPTA

LUKA MODRIĆ JE BIJESAN: Nije više htio šutjeti i oko ovoga će se DIĆI velika prašina

Sport.ba
15. 12. 2018 - 17:02
0
Shares

Hrvatski fudbaler Luka Modrić nedavno je osvojio najprestižniju individualnu nagradu u svetu fudbala, "Zlatnu loptu", a na svečanoj ceremoniji dodjele ovog priznanja nisu se pojavili ni Kristijano Ronaldo, ni Lionel Mesi.

Iako je tvrdio da mu to ne smeta i da im ne zamjera što nisu tu, Modrić je konačno priznao šta zaista misli o ponašanju Ronalda i Mesija.

messi-ronaldo-modric

"Ne mogu ja da govorim zašto neko nije došao na neku dodjelu priznanja, to je njihov izbor. Da je logično, nije. Ispada kao da ti izbori i trofeji imaju važnost i vrijednost samo onda kada ih oni dobiju. Nije to fer ni prema kolegama, ni prema igračima, ni prema glasačima koji su deset godina njih proglašavali za najbolje, a ni prema fudbalu i navijačima. Ali ponavljam, svako se ponaša onak kako misli da treba", kaže Modrić i dodaje:

modric6

"Gledajte, stvari su po meni jednostavne... Kristijano Ronaldo i Mesi su dva fenomena koja su igrački dominantva deset godina. Iznad svih su po kvalitetu. Ali ovdje govorimo o sezonskom učinku i valjda nešto znači to što su isti rezultati selektora, trenera, igača, legendi fudbala, novinar i navijača. Ili su svi oni u zabludi istovremeno. Ako ćemo da glasamo o kvalitetu, onda jedino preostaje da odmah podjele sve trofeje za Mesija i Ronalda dok god budu aktivno igrali i da se ukinu izbori"

modric

modric-porodica2

(Sport.ba)

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti