15. 12. 2018 - 08:42
CHELSEA VIŠE NEMA STRPLJENJA: Morata i Giroud mogu već da se...
907
Shares
CHELSEA VIŠE NEMA STRPLJENJA: Morata i Giroud mogu već da se pakuju, stiže NOVI NAPADAČ

ŠPANAC I FRANCUZ PODBACILI

CHELSEA VIŠE NEMA STRPLJENJA: Morata i Giroud mogu već da se pakuju, stiže NOVI NAPADAČ

Sport.ba
15. 12. 2018 - 08:42
0
Shares

Chelsea već nekoliko godina ima velikih problema s napadačima, a sve je počelo nakon što je Diego Costa odlučio da se vrati u Atletico Madrid.

costa-1040x572

Costa je bio u odličnoj golgeterskoj formi dok je nosio dres Plavaca, no onda je sve iznenadio odlukom da napusti klub i vrati se u Atletico. Londonski klub je brzo reagovao i za veliki novac kupio Alvara Moratu, no španski napadač još uvijek nije opravdao povjerenje.

morata

Kao podrška stigao je početkom godine Olivier Giroud, no o njegovoj golgeterskoj krizi baš i ne treba previše trošiti riječi. Čini se da je Plavcima dosadilo čekati da Morata i Giroud prorade i krenuli su u potragu za novim napadačem.

giroud23

Engleski mediji prenose da je prva želja ovog kluba Callum Wilson koji pruža fantastične partije u dresu Bournemoutha. Plavci su spremni platiti čak 30 miliona funti, te navodno sve bi se trebalo završiti veoma brzo.

callum-wilson-1

Wilson je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 15 utakmica u Premiershipu i postigao je osam golova uz šest asistencija. Ovaj 26-godišnji napadač u Bournemouth je stigao 2014. godine iz Coventryja za 3,3 miliona funti.

callum-wilson

callum-wilson1

callum-wilson2

callum-wilson3

callum-wilson4

callum-wilson5

(Sport.ba)

Učitaj još novosti