14. 12. 2018 - 10:22
ELIMINACIJA IZ LIGE PRVAKA DONIJELA GLAVOBOLJE Inter u velikim...
907
Shares
ELIMINACIJA IZ LIGE PRVAKA DONIJELA GLAVOBOLJE Inter u velikim problemima, moraju prodati ponajboljeg igrača - velikani već stali u red

SKRINIAR U IZLOGU

ELIMINACIJA IZ LIGE PRVAKA DONIJELA GLAVOBOLJE Inter u velikim problemima, moraju prodati ponajboljeg igrača - velikani već stali u red

Sport.ba
14. 12. 2018 - 10:22
0
Shares

Ispadanje Intera već u grupnoj fazi Lige prvaka moglo bi ostaviti znatno veće posljedice nego se očekivalo. Problemi s FFP bi mogli natjerati čelnike milanskog kluba na potez koji se definitivno neće dopasti navijačima.

juve-inter4

Nerazzurri djeluju kao ekipa koja bi ove sezone mogla da izbori kontinuitet u Ligi prvaka, ali se čini da je to njihov "plafon". Snovi o titulu su već na startu raspršeni, kao i nade da mogu do daljih rundi nokaut faze u najelitnijem takmičenju, Juve im bježi čak 14 bodova u Seriji A, ispali su iz grupe u elitnom takmičenju, igraće samo Ligu Evrope.

juve-inter3

Beppe Marotta je stigao na direktorsku funkciju i to je svakako velika stvar. Jedan od najzaslužnijih za stvaranje današnje Stare dame pokušat će izvesti nešto slično i na "Meazzi", ali teško je predvidjeti hoće li i uspjeti.

marotta

I dok se spekuliše o potencijalnim pojačanjima, italijanski velikan će najprije morati razmišljati o prodajama. Tamošnji mediji tvrde da će, ukoliko žele izbjeći probleme s UEFA-om oko FFP-a, morati da prodaju igrače u vrijednosti od 50 miliona eura.

spalletti-inter

Zbog toga, Inter bi mogao da se odluči na jedan radikalan potez, a to je prodaja jednog od najvrijednijih i najvažnijih igrača u klubu. Naime, narednog ljeta bi mogli da se odreknu usluga Milana Skrinijara, sjajnog Slovaka, koji je postao ključni igrač odbrane Nerazzurra.

skriniar

Njegova vrednost se procenjuje na 75 miliona eura, u Milanu vjeruju da mogu zaraditi i više od pomenutog iznosa, pa će učiniti sve daa to i ostvare. A interesanata ne nedostaje. United, Real, pa i Barcelona ga žele u svojim redovima i spremni su duboko zavuči ruku u svoj džep. 

milan-skriniar

Ukoliko Interu ovo ne uspije, okrenut će se vjerovatno prodaji Perišića, kao i Brozovića. Moguće još nekih igrača...

perisic5

marcelo-brozovic-inter-protest

mauro-icardi

skriniar

skriniar

skriniar

(Sport.ba)

Učitaj još novosti