13. 12. 2018 - 16:32
LOVA DO KROVA: Da ste uplatili 1 KM na ove parove danas biste...
907
Shares
LOVA DO KROVA: Da ste uplatili 1 KM na ove parove danas biste bili PUNIH DŽEPOVA

KLADIONICA

LOVA DO KROVA: Da ste uplatili 1 KM na ove parove danas biste bili PUNIH DŽEPOVA

Sport.ba
13. 12. 2018 - 16:32
0
Shares

Iznenađenja u fudbalu nisu ništa novo, a neočekivani rezultati su upravo ono što taj sport čini najpopularnijom igrom na svijetu. Liga prvaka je jučer donijela dan pun uzbuđenja i odličnih utakmica, ali i stvarno neočekivanih rezultata.

Benfica je pobijedila AEK s 1-0, a Manchester City je doma slavio protiv Hoffenheima s 2-1 i to su otprilike jedine pobjede od te večeri u Ligi prvaka koje smo mogli pretpostaviti uoči susreta. Sve ostalo bilo je pravi spektakl.

Krenulo je u 18:55 utakmicama Viktorije Plzen i Rome i Real Madrida i CSKA Moskve. Iako su i Real i Roma već ranije osigurali prolaz i nisu mogli čak ni promijeniti pozicije, niko baš nije očekivao da će biti poraženi. Roma je u gostima izgubila s 2-1, dok je Real razbijen na domaćem terenu s 3-0. CSKA je tako postao jedini klub u historiji koji je dva puta slavio protiv jednog Reala, a ispao iz Europe. Iako je Real igrao u šarenom sastavu, navijači su poludjeli nakon poraza i svoje miljenike ispratili zvižducima.

nikola-vlasic-cska-moskva

"Nismo bili dovoljno oštri u igri, a oni jesu i to je odlučilo pobjednika. U drugom dijelu smo bili jako loši. Navijači imaju pravo izraziti svoje nezadovoljstvo. Mislim da smo igrali dobro prvih pola sata, ali nismo bili odlučni i nismo zabili. Na europskom nivou to nas je kaznilo", rekao je nakon utakmice razočarani trener Reala Santiago Solari pred kojim je još puno posla.

Spektakularnu utakmicu odigrali su i Ajax i Bayern. Susret s čak dva crvena kartona, po jedan na svakoj strani, pun preokreta završio je s 3-3. U sjećanju s te utakmice će, osim spektakularnih golova i dramatične završnice, ostati upamćen i Bayernov crveni karton. Samo osam minuta nakon što je Ajax ostao bez Wobera koji je isključen zbog oštrog starta na zglob Goretzke, novu razinu divljaštva pokazao je Müller.

Njemački napadač je potezom koji je učestaliji u borilačkim sportovima nego u nogometu nokautirao Tagliafica. Müller je high-kickom nogom u glavu pogodio suparničkog igrača i tako zaradio izravni crveni. Nakon toga Ajax se digao i krenula je spektakularna utakmica koja je, kako smo već spomenuli, završila 3-3. Remi je bio i na susretu Šahtara i Lyona koji je završio 1-1 i nije ponudio takva uzbuđenja.

Bayern je osigurao prolazak u nastavak takmičenja, a Niko Kovač je nakon utakmice poručio navijačima da slave taj prolazak, te rekao kako je zadovoljan igrom svoje ekipe. Njegove riječi nisu najbolje sjele navijačima koji su sasuli paljbu po hrvatskom strategu.

"Šta da slavimo? Dominaciju Ajaxa? Ili to što smo zaposlili Niku Kovača? Trebamo se sramiti ovakvih rezultata i ovakve igre, a još više toga što se veselimo ovakvom rezultatu. Sada se veselimo kada ne izgubimo od Ajaxa", napisao je jedan komentator na Twitteru.

nikokovac

Drugi navijač pohvalio je Andreja Kramarića koji je u utakmici protiv Manchester Cityja zabio gol za svoj Hoffenheim. 
"Julian Nagelsmann je genije. Svi igrači Hoffenheima su loši. Osim Kramarića", napisao je navijač, a ubrzo je dobio i odgovor drugog komentatora: "Zato su idioti iz Bayerna uzeli Kovača umjesto njega!".

nagelsmann

I zadnja dva para ponudila su u najmanju ruku neočekivane rezultate. Valencia je slavila s 2-1 protiv Manchester Uniteda, a pobjeda domaćina od samog starta nije bila upitna. Young Boysi su za kraj svojeg europskog puta srušili Juventus predvođen Cristianom Ronaldom. Susret je završio s 2-1, a Ronaldo je uspio tek asistirati Dybali za taj počasni pogodak.

valencia-cf

Da ste uoči ovog ludog dana u Ligi prvaka imali hrabrosti odigrati ovako lude rezultate i uložili samo 1 KM, danas biste bili punih džepova. Da je netko znao rasplet utakmica, danas bi brojao oko 17000 KM. 

"Vraga je to slučajno, opet se namještaju utakmice!", piše se po forumima.

Možda je neko i znao...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti