13. 12. 2018 - 12:13
Hoće li uprava Bayerna počastiti Kovača kao nikog dosad?...
907
Shares
Hoće li uprava Bayerna počastiti Kovača kao nikog dosad? Brazzo poručio: Na tržištu će biti vrlo uzbudljivo!

NA METI AJAXOV DVOJAC

Hoće li uprava Bayerna počastiti Kovača kao nikog dosad? Brazzo poručio: Na tržištu će biti vrlo uzbudljivo!

Sport.ba
13. 12. 2018 - 12:13
0
Shares

Niko Kovač imao je sinoć prigodu uživo vidjeti što mogu Matthijs de Ligt (19) i Frenkie de Jong (21), mlade Ajaxove zvijezde na koje je oko bacio niz elitnih evropskih klubova. Imali su ih priliku vidjeti i čelnici Bayerna, na kojima je da se isprse kao nikad u klupskoj historiji ako ih žele dovesti.

Naime, procjenjuje se da će dvojac budući klub stajati više od 150 miliona eura, ali Bavarci baš i nisu poznati kao rasipnici. Štaviše, do danas su najviše platili 42 miliona eura za Corentina Tolissa.

corentin-tolisso-haircuts

"De Ligt i De Jong odlični su igrači i večeras su bili izvanredni. Sada je na nama da vidimo što nam je činiti. Moramo u miru analizirati situaciju i dobro procijeniti šta trebamo. Ali znam jedno, da će na tržištu biti uzbudljivo", odgovorio je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić novinarima na upit hoće li doista već u januaru posegnuti za navedenim igračima.

Ako neće on, ima ko hoće. I može. PSG je za de Jonga navodno već ponudio 75 miliona eura, ali ta priča još uvijek nije dovršena iako su francuski mediji javili da je dogovor postignut. De Jongov je agent potvrdio da ništa još nije potpisano, a i nema razloga za žurbu. Njegov štićenik sigurno neće ostati bez angažmana u nekome od velikana budući da za stolom uz mnogo čipova sjede još i Manchester City, Barcelona, Real... 

deligt

de-jong

kovac

hasan-salihamidzic

ajax-matthijs-de-ligt-lyon-4208224

frenkie-de-jong-ajax

kovac-brazzo-salihamidzic

(Sport.ba)

Učitaj još novosti