12. 12. 2018 - 23:12
ŠOK NA OTOKU ! Ovaj fudbaler završava karijeru u 28. godini i...
907
Shares
ŠOK NA OTOKU ! Ovaj fudbaler završava karijeru u 28. godini i rastužio je sve svoje FANOVE

STRAŠNO

ŠOK NA OTOKU ! Ovaj fudbaler završava karijeru u 28. godini i rastužio je sve svoje FANOVE

Sport.ba
12. 12. 2018 - 23:12
0
Shares

Nogometaše Celtica u četvrtak očekuje ključni susret Europske lige u ovoj sezoni. Škotski velikan trenutno je drugoplasirana momčad skupine sa 9 bodova, odnosno tri više od trećeplasiranog RB Leipziga. Na Celtic Parku će sutra s početkom od 21 sat dočekati prvoplasirani Red Bull Salzburg, a Škoti nemaju pravo.

Naime, zbog boljeg međusobnog omjera, njemačka inačica Red Bulla će proći dalje ukoliko budu bodovno poravnati sa klubom iz Glasgowa, zbog boljeg međusobnog omjera.

Međutim, uoči same utakmice, šokantna vijest pogodila je navijače i stručni stožer kluba. Nakon što se Leigh Griffiths nije pojavio među okupljenima za pripreme za ovaj susret, škotski mediji su se zapitali hoće li trener Brendan Rodgers moći računati na svog napadača u ključnom susretu sezone.

celtic

Odgovor su dobili već danas. Kako prenosi Sky Sports, 28-godišnjak je odlučio naprasno prekinuti igračku karijeru. Suigrač hrvatskog stopera Filipa Benkovića imao je ozljedu lista, zbog koje je u međuvremenu bio zaražen virusom, te ga nije bilo na terenima 7 sedmica. Uspješno se vratio prošlog mjeseca na terene kada je postigao pogodak u pobjedi nad Hamiltonom, ali od tada je ponovno dobivao vrlo malu minutažu ulazeći uglavnom u drugom poluvremenu s klupe za pričuve.

Griffiths je prije tri sezone bio najbolji strijelac Celtica sa 31 prvenstvenim pogotkom, ali zbog ozljeda kasnije je taj učinak pao. Ove sezone je zabio dva pogotka u prvenstvu, iako ga nije bilo skoro dva mjeseca na travnjacima, a zabio je pogodak i u Europskoj ligi u minimalnoj pobjedi nad Rosenborgom.

Točan razlog naprasnog prekida karijere još nije poznat, a trener Brendan Rodgers stao je u potpunosti iza svog igrača. Iz njegove izjave mnagađa se da bi Griffiths mogao imati određenih psihičkih problema, ali o tome je bespredmetno spekulirati.

„On je došao do tačke gdje je ovo sve postala borba za njega. Mi ćemo mu dati svu profesionalnu pomoć koja mu je potrebna da se vrati na dobar put. Najvažnija stvar za sve trenere je dobrobit njegovih igrača. Srećom, pričati o ovim stvarima više se ne smatra slabošću“, izjavio je nekadašnji trener Liverpoola.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti