12. 12. 2018 - 20:02
Srbija porazila Hrvatsku u velikom derbiju
907
Shares
Srbija porazila Hrvatsku u velikom derbiju

VATERPOLO

Srbija porazila Hrvatsku u velikom derbiju

Sport.ba
12. 12. 2018 - 20:02
0
Shares

Veoma neizvjestan meč su odigrali Delfini i Barakude u "Čairu" u Nišu, gdje je posljie četiri četvrtine na semaforu pisalo 7:7. Dvije reprezentacije su nastupile u gotovo najjačim sastavima, iako meč, osim tradicionalno velikog rivalstva, nije imao presudan značaj u Evropa kupu, koja se igra u sklopu kvalifkacija za Svjetsku ligu. 

Srbija je povela golom Duška Pijetlovića, ali je do kraja većinom bila u rezultatskom zaostatku i tek je u posljednjem napadu, golom Dušana Mandića, sa igračem više, došla do peteraca. 

Sjajan je na golu Hrvatske bio golman Ivan Marcelić, koji je imao 14 odbrana, dok su srpski igrači čak deset puta pogađali okvir protivničkog gola. Nije Srbija imala sreće ni sa peteraca u regularnom toku meča, pošto nije realizovala dva, najpre pri vodstvu 1:0, a onda i na 1:3. Udarce Filipa Filipovića su zaustavljali prečka i golman Marcelić. 

lclcl43

Po četvrtinama je bilo 1:3, 3:2, 1:1, 2:1, a Hrvatska je vodila sa 5:2 u finišu druge četvrtine, što je bila najveća prednost Barakuda. U posljednjim trenucima pred poluvrijeme Srbija je uspjela da postigne dva gola, prvo preko Prlainovića, a zatim i 16 sekundi prije velikog odmora preko Duška Pijetlovića. 

Delfini su se tada vratili u meč, imala je Srbija i šansu da povede sa 6:5, ali su se Hrvati odlično branili i vodili sve do dve sekunde prije kraja kada je Mandić uveo meč u peterce. Hrvatska je imala i peterac pri vodstvu 6:5, kada je Branislav Mitrović odbranio udarac Vukićeviću, dok je u kontri Filipović poravnao skor, poslije asistencije Strahinje Rašovića. 

Odluka je pala sa penala, a Filipović, Prlainović, Jakšić i Mandić su pogađali za Srbiju, dok su kod Hrvata precizni bili Ćavi Garsija i Fatović. Golman Srbije Branislav Mitrović je odbranio udarac Jokovića, dok je Vukićević u penal seriji pogodio stativu. 

Srbija je prva na tabeli grupe D Evropa kupa sa pet bodova, druga je Hrvatska sa četiri, dok je posljednja Rumunija bez bodova.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti