12. 12. 2018 - 19:22
IZ RUBRIKE VJEROVALI ILI NE: Sportski direktor Milana u...
907
Shares
IZ RUBRIKE VJEROVALI ILI NE: Sportski direktor Milana u ugovoru ima klauzulu po kojoj će plaćati 100 eura penale ako spomene ovo IME

IVAN GAZIDIS

IZ RUBRIKE VJEROVALI ILI NE: Sportski direktor Milana u ugovoru ima klauzulu po kojoj će plaćati 100 eura penale ako spomene ovo IME

Sport.ba
12. 12. 2018 - 19:22
0
Shares

Novi direktor Milana ima bizarnu stavku u ugovoru, kažnjavaju ga 100 eura svaki put kad spomene svoj bivši klub Arsenal. Ali Ivana Gazdisa nije briga, spreman je žrtvovati dio svojih prihoda kako bi novim kolegama objasnio što trebaju činiti na primjeru Topnika. Svjestan je da će mu biti teško ne pričati o poslu na kojem je proveo proteklih devet godina, ali nada se da će njegov novi poslodavac od tih savjeta profitirati.

SAD-London-Milan su ključne lokacije Ivana Gazdisa, od MLS-a, kojeg je praktički osnovao, preko Arsenala, kojem je udvostručio prihode, do Milana, koji će mu predstavljati najnoviji izazov u karijeri.

wenger-gazidis

Ciljevi su jasni – najprije mora izgraditi novi stadion Milanu. Ideja je postavljena, nema smisla renovirati San Siro, nego napraviti novi moderan stadion koji je prilagođen novovjekim navijačima. Zadatak samo jedan, stadion mora biti uvijek pun. Njegovi šefovi naučili su to iz primjera Juventusovog Stadiona, a izgradnja bi trebala započeti vrlo brzo.

Druga točka dnevnog reda bit će mu omladinska škola, u Arsenalu je imao cilj svake sezone promovirati barem jednog igrača u seniorsku momčad iz Akademije, a sad to želi i u Milanu. Više Maldinija, manje Ronalda je slogan pod kojim će se ubuduće slagati momčad. Također, otklonit će probleme s Financijskim Fair Playom koje imaju zbog postojećeg modusa operandi.

Treća i najvažnija zadaća Ivana Gazdisa jest vratiti Milan tamo gdje tradicionalno pripada, na vrh Italije i Europe…

 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti