12. 12. 2018 - 19:16
Rocketsi nakon Mela pronašli novo veliko pojačanje: Hardenu se...
907
Shares
Rocketsi nakon Mela pronašli novo veliko pojačanje: Hardenu se vraća osmijeh na lice

J. R. SMITH PRED VRATIMA HOUSTONA

Rocketsi nakon Mela pronašli novo veliko pojačanje: Hardenu se vraća osmijeh na lice

Sport.ba
12. 12. 2018 - 19:16
0
Shares

Razočaravajući Houston Rocketsi koji su nakon finala Zapada ove sezone jako pali očajnički traže pomoć na krilnim i šuterskim pozicijama, a pronašli su igrača na kojeg ciljaju. Cleveland Cavaliersi krenuli su u trgovanje svojim veteranima, otišli su Kyle Korver i George Hill, a na izlaznim vratima je i nepopravljivi J.R. Smith kojeg žele upravo Rocketsi.

Smith je u Clevelandu od 2015. godine kada je stigao iz Knicksa u paketu sa Shumpertom, a odigrao je odličan playoff kada su Cavsi osvojili naslov 2016., no ostao je zapamćen i kao tragičar prve utakmice ovogodišnjeg playoffa u kojoj su Cavsi lako mogli do početne prednosti.

jrsmith

On ima garantovanih 18,5 miliona dolara za ovu sezonu, ali za sljedeću mu je garantovano samo 3,8 od 15,6 miiona i za Rocketse se čini kao savršen dodatak. No pitanje je što bi Houston poslao u povratnom paketu, a to bi vjerovatno bio Brandon Knight plus dodatak picka ili dva koji bi Cavse dodatno motivisali da daju zeleno svjetlo.

Ipak, Clevelandu se nigdje ne žuri iako je izvjesno da traže novi dom za jednog i jedinog J.R.-a koji i sigurno mogao pomoći Rocketsima u nekoj limitiranoj ulozi s klupe. Nakon odlaska Arize i Andersona te propalog eksperimenta s Carmelom Anthonyem, predzadnja ekipa Zapadne konferencije napokon bi trebala dovesti pravo pojačanje. Na radost Jamesa Hardena...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti