12. 12. 2018 - 19:14
Bjelica traži pobjedu protiv Anderlechta: To nam je važno zbog...
907
Shares
Bjelica traži pobjedu protiv Anderlechta: To nam je važno zbog dva razloga

EVROPSKA LIGA

Bjelica traži pobjedu protiv Anderlechta: To nam je važno zbog dva razloga

Sport.ba
12. 12. 2018 - 19:14
0
Shares

Maksimir će ponovno biti poprište slavlja Dinamovih igrača i navijača. Iako su službeno osigurali prolaz u pretprošlom kolu, a prvo mjesto u prošlom, sigurno je da neće nedostajati slavlja jer je ovo posljednja utakmica jesenjske faze natjecanja pred domaćim tribinama, a od februara stupa knock-out faza Europske lige.

Plavi će od 21 sat ugostiti Anderlecht koji se nalazi na posljednjem mjestu skupine i nema više nikakvih šansi za prolaskom dalje. Bez obzira na sve, trener Modrih, Nenad Bjelica naglašava da želi zadržati pobjednički ritam i niz neporaženosti u ovom takmičenju.

„Željno očekujemo utakmicu i nadamo se da ćemo ovu europsku polusezonu zaključiti na najuspješniji način. Stanje u momčadi je odlično, svi su spremni, kako oni koji su odigrali prvenstvenu utakmicu za vikend, tako i oni koje smo odmarali. Želimo završiti sezonu s dvjema pobjedama, momčad ima dovoljno energije i snage, na raspolaganju nam je preko 20 igrača tako da, kao što sam puno puta rekao, ne mogu pogriješiti koga god da izaberem“, rekao je Bjelica koji ne može računati na Arijana Ademija u ovoj utakmici zbog nakupljenih žutih kartona: „Ne znam niti tko ima žute kartone. Znam tko igra, a ne znam tko ima kartone. Evo, time sam sve rekao. Treći žuti karton dođe prije ili kasnije. Kažem, imamo 20 spremnih igrača, a ako netko otpadne, nadomjestit će ga netko drugi. Nikad ne 'plačemo' i ne kalkuliramo. Tako kažem i igračima, ne želim da kalkuliraju. Kad si na terenu, pruži sve od sebe. Izvest ću momčad za koju mislim da može pobijediti i to je jedino što je važno“, dodao je.

Trener aktualnog prvaka Hrvatske i vodeće momčadi u HNL naglasio je dva razloga zbog kojih želi pobjedu protiv Anderlechta, iako je prvo mjesto već osigurano.

„Dakako, želimo pobijediti Anderlecht, to nam je vrlo važno zbog... Ma, zbog svega! Ponajprije zbog nas da bismo europsku polusezonu završili uspješno, ali i zbog hrvatskog nogometa kako bismo podignuli naš koeficijent u Uefi što bi nam u skorije vrijeme omogućilo dva predstavnika u Ligi prvaka. Dakle, velik je ulog u igri, nema nikakvih kalkulacija. Trebamo osvojiti tri boda, kako god, a poslije ćemo početi razmišljati o utakmici protiv Hajduka i za njih se dobro pripremiti“, izjavio je Osječanin na klupi zagrebačkog ponosa, kojeg za vikend očekuje derbi s Hajdukom.

Prokomentirao je i sutrašnjeg rivala u nekoliko kratkih crta.

„Njihov trener dosta mijenja momčad, mijenja i sustav i igrače, traže dobitnu kombinaciju. U belgijskom prvenstvu ne primjećujemo velika poboljšanja što se tiče rezultata. Možda im je igra malo bolja, ali rezultati su ispod očekivanja za tako renomirani klub. Protiv Spartaka iz Trnave su igrali s mješovitom momčadi, s igračima koji možda i nisu standardni budući da je momčad već izgubila šanse za prolaz dalje. Vidjet ćemo u kakvom će sastavu istrčati, ali nas to ne zanima previše“, zaključio je trener Plavih, a potom je riječ preuzeo Petar Stojanović.

Standardni stoper Dinama pruža dobre partije u Evropi, a pun je riječi hvale i za stanje u svlačionici.

„Stvarno je dobra atmosfera u momčadi, svi smo spremni, još nas čeka zadnji trening prije utakmice. Naravno da želimo pobjedu kako bismo na najbolji način završili natjecanje u skupini Europske lige“, rekao je slovenski desni bek, dodavši: „Anderlecht je vrhunska momčad, imaju stvarno kvalitetne igrače i toga smo svjesni. Uostalom, toga smo bili svjesni i u prethodnoj utakmici. Naravno, i mi imamo svoje kvalitete, pokazali smo da smo vrhunska momčad, a to pokazujemo iz utakmice u utakmicu. Poštujemo suparnika, ali dobro znamo i svoje kvalitete“.

Učitaj još novosti