12. 12. 2018 - 17:27
GOTOVO JE ZA RAKETU U BARCI: Rekordan transfer se sprema za...
907
Shares
GOTOVO JE ZA RAKETU U BARCI: Rekordan transfer se sprema za hrvatskog reprezetativca

SPEKTAKULARAN TRANSFER

GOTOVO JE ZA RAKETU U BARCI: Rekordan transfer se sprema za hrvatskog reprezetativca

Sport.ba
12. 12. 2018 - 17:27
0
Shares

ŠPANJOLSKI mediji raspisali su se o odlasku Ivana Rakitića iz Barcelone iako je on minulog ljeta odbio bogatu ponudu PSG-a. Tvrde kako je stavio kuću na prodaju te kako njegove kćeri počinju učiti francuski jezik što je, navodno, jasan znak da hrvatski veznjak odlazi u redove francuskog prvaka.

Isti izvori tvrde kako je dogovorio odlazak iz Blaugrane za nešto manje od 125 miliona eura koliko konkretno iznosi njegova službena odštetna klauzula, međutim, klub i igrač brzo su demantirali ovu glasinu.

Španjolci ne posustaju pa nastavljaju seliti Rakitića u Francusku. Kad i ako PSG ponudi Barceloni tih 120 miliona eura, ona je dužna to prihvatiti, a onda je na Ivanu odluka gdje će nastaviti karijeru.

To bi ujedno bila i daleko najveća odšteta za jednog hrvatsko nogometaša budući da trenutačno rekord drži Mateo Kovačić koji je 31 milijun eura prije tri godine iz Intera prešao u Real Madrid. PSG je, spomenuli smo, u septembru već bio zagrizao za Rakitića. Nudili su mu 10 miliona eura godišnje plaće.

rakitic

"Poslušao sam svoju suprugu i srce. Nema kluba na svijetu koji mi može ponuditi više. Ako ne govorimo o novcu", rekao je tada jedan od najstandardnijih igrača Barcelone.

U redovima španjolskog prvaka je od 2014. gdje je došao iz Seville, a jučer je u utakmici protiv Tottenhama započeo kao kapiten. To mu je drugi put ove sezone da je bio kapiten Barcelone. Ivanova je cijena, prema Transfermarktu, 70 miliona eura, a ove sezone u 22 utakmice ima tri postignuta gola te šest asistencija u 1745 odigranih minuta.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti