12. 12. 2018 - 08:06
Pogledajte kako je Alisson skinuo ZICER NAD ZICERIMA u 92....
907
Shares
Pogledajte kako je Alisson skinuo ZICER NAD ZICERIMA  u 92. minuti i spasio Liverpool

JUNAK LIVERPOOLA

Pogledajte kako je Alisson skinuo ZICER NAD ZICERIMA u 92. minuti i spasio Liverpool

Sport.ba
12. 12. 2018 - 08:06
0
Shares

Samo spominjanje golmanske pozicije na Anfieldu do sredine jula Liverpoolovim navijačima donosilo je mučninu.

Poslije večerašnje utakmice Liverpoola i Napolija (1:0) u šestom, zadnjem kolu po skupinama Lige prvaka, ići će osmijeh od uha do uha i to zbog čovjeka u rukavicama od 62 miliona eura, Alissona Beckera.

alisson-becker

Tokom ljeta u klubu je i dalje bio njemački tragičar Loris Karius, a transfer novog golmana, golmana koji će činiti čuda u njihovu korist, nije bio još zgotovljen.

Poput spasitelja čekao se dolazak bradatog Brazilca Alissona Beckera iz Rome pa za bogate Engleze nikakve cifre nisu igrale ulogu. Talijani traže 62 miliona eura?

alisson2

U redu, reče Jurgen Klopp i pošalje kofer s desecima miliona eura u talijansku prijestolnicu. Dobitan potez u najavi.

Iako je Mohamed Salah zabio novi prekrasan gol u svom stilu te njime donio 1:0 pobjedu nad Napolijem za prolazak skupine, pravi junak Liverpoolovog tijesnog prolaza je brazilski golman zbog obrane u 91. minuti i 22. sekundi utakmice na Anfieldu.

Ostao je sam Napolijev napadač Arek Milik, primio loptu lijevom nogom pa udario desnom, no poput kamikaze, Alisson je nogom čudesno obranio zicer nad zicerima te sačuvao svoju mrežu u najvažnijem trenutku.

Ta obrana već sada konkurira za jednu od najboljih i općenito najvažnijih u ovom dijelu Lige prvaka.

Liverpool je prvi u Premiershipu i ima najmanje primljenih golova. Nije slučajno...

Alisson je odmah po dolasku u Liverpool pokazao zašto je jedan od najboljih golmana svijeta. Osim ovakvih čudesnih parada, donosi nedodirljivu sigurnost obrani Redsa koja je ove sezone u Premiershipu najbolja.

alisson

Primio je tek šest golova u 16 kola, a Liverpool je od 16. kola lider prvenstva s bodom više od fantastičnog Guardiolinog Manchester Cityja. Pritom su neporaženi.

alisson1

U Ligi prvaka Liverpool se mučio, na kraju su ipak uspjeli izboriti tu drugu poziciju iza PSG-a. Alisson je i u toj kampanji bio jedan od najkonstantnijih Kloppovih pojedinaca iako je primio sedam golova u šest susreta.

alisson4

Iza 26-godišnjeg golmana je 12 utakmica u svim natjecanjima bez primljenog gola, a iza sebe ima 21 odrađenu utakmicu. A ovo je tek njegov početak...

alisson3

(Sport.ba)

Učitaj još novosti