11. 12. 2018 - 14:28
Liverpool u utrci za naslov prvaka Engleske nakon 28 godina,...
907
Shares
Liverpool u utrci za naslov prvaka Engleske nakon 28 godina, Salah se bori za titulu naj strijelca

PREMIERSHIP

Liverpool u utrci za naslov prvaka Engleske nakon 28 godina, Salah se bori za titulu naj strijelca

Sport.ba
11. 12. 2018 - 14:28
0
Shares

Ekipa engleskog prvoligaša Liverpoola ove godine bilježi najbolji početak sezone u historiji kluba, te osim što je aktuelni je lider na tabeli ima priliku da nakon 28 godina osvoji naslov prvaka Premier lige.

Brojni su pokazatelji koliko je dolazak njemačkog stručnjaka Jurgena Kloppa na Anfield bio pun pogodak za Liverpool. Jedan od njih je svakako i nastup u finalu Lige prvaka u prošloj sezoni. 

No, Liverpool ništa manje nije uspješan ni u utakmicama Premier lige. Nakon poraza Manchester Cityja na Stamford Bridgeu u 16. kolu, Liverpool je u gostima savladao AFC Bournemouth sa visokih 0:4 i preuzeo vodstvo na tabeli. Sa bodom više od Manchester Cityja, Liverpool je trenutno jedan od ozbiljnih kandidata za naslov prvaka Engleske. 

Liverpool ovakav početak sezone nije zabilježio još od sezona 1990. - 1991. i 1987. - 1988. 

Kada su "Crveni" osvojili 17. šampionat u sezoni 1987. - 1988. godina, nakon 16. kola imali su ukupno 12 pobjeda i četiri remija. Tri godine kasnije, u sezoni 1990. - 1991., koju su okončali kao drugoplasirani iza Arsenala, nakon 16 kola imali su 13 pobjeda, dva remija i jedan poraz. 

Ovogodišnji uspjeh Liverpoola je najbolji sesti ukupni početak sezone u historiji Premier lige. 

Liverpool je u prošloj sezoni poražen u finalu Lige prvaka od španskog Real Madrida. Kada je riječ o sudbini engleskog kluba u ovogodišnjoj sezoni Lige prvaka, ona će biti poznata danas, nakon posljednje gola u grupnoj fazi Lige prvaka. 

Liverpool, koji u grupi "C" nastupa zajedno s Napolijem, Paris Saint Germainom (PSG) i Crvenom Zvezdom, treći je na tabeli s osvojenih šest bodova. Liverpool će večeras ugostiti Napoli, a PSG ide na gostovanje u Beograd. Redsi za plasman u osminu finala moraju slaviti s 1:0 ili s barem dva gola razlike protiv italijanske ekipe. 

Egipatski fudbaler Mohammed Salah koji je prošloj sezoni briljirao sa 44 pogotka u 52 utakmice, i u ovoj sezoni je vrlo koristan za svoj klub. 

Salah sa 10 golova u ovoj sezoni nalazi se na vrhu liste najboljih strijelaca zajedno sa fudbaleron Arsenala Pierrom Emerickom Aubameyanogm u utrci je za titulu najboljeg strijelca. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti