11. 12. 2018 - 10:46
TRANSFER SVE BLIŽE REALIZACIJI: Trener se oglasio i potvrdio...
907
Shares
TRANSFER SVE BLIŽE REALIZACIJI: Trener se oglasio i potvrdio strah da bi OVA ZVIJER mogla put Nou Campa

KANE NA METI KATALONACA

TRANSFER SVE BLIŽE REALIZACIJI: Trener se oglasio i potvrdio strah da bi OVA ZVIJER mogla put Nou Campa

Sport.ba
11. 12. 2018 - 10:46
0
Shares

Barcelona je ponovo na čelu Primere, sa čak 4:0 je u subotu dobila u gostima gradski derbi. Ipak, još dosta toga ne štima baš najbolje u redovima španskih prvaka. Istina, sve je obradovala odlična izvedba Ousmane Dembelea (golčina i asistencija).

messi2

Luis Suarez je već neko vrijeme na blagom udaru kritičara, a čini se da je Barca odlučila srušiti rekord po visini transfera. Naime, engleski "Daily Star" tvrdi kako su Katalonci odlučni u namjeri da sljedećeg ljeta dovedu Harryja Kanea, a pri tome neće žaliti novca.

Engleski medij tvrdi kako je Barcelona spremna ponuditi 200 miliona funti, što je oko 223 miliona eura za Tottenhamovog napadača. Na "Camp Nou" žele zamijeniti vremešnog Luisa Suareza koji i dalje zabija golove, ali koji ipak ima 32 godine, i neće žaliti novce za napadača engleske reprezentacije kojeg bi Spursi mogli prodati jer su im narasli troškovi izgradnje novog stadiona.

Ipak, Tottenham svojeg najboljeg igrača ne želi prodati ispod 150 miliona funti, a Barcelona je spremna ponuditi i više pa je izgledno da bi ovaj transfer mogao nadmašiti onaj Neymarov kada je Brazilac iz Barcelone u PSG otišao za 222 miliona eura. 

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino tvrdi da bi Barcelona ili neki drugi klub mogli da "ukradu" Harryja Kanea. Engleski kapiten je povezivan s prelaskom u Kataloniju jer Barca navodno traži dugoročnu zamjenu za Luisa Suareza.

Kane je prije Mundijala potpisao šestogodišnji ugovor s Tottenhamom, a trener Barcelone opisao je ga je “izuzetnim igračem“ uoči sudara dva tima u Ligi šampiona. 

“Vidjeli smo da mnogi timovi, i u Primeri i u Premier ligi, imaju ekonomski kapacitet da ukradu zvijezdu važnog tima. Dešavalo se ranije – Real Madrid doveo je Cristiana Ronalda iz Manchester Uniteda, Coutinho je otišao iz Liverpoola. Dešavalo se i dešavat će se u budućnosti, u to sam siguran“, rekao je Pochettino i dodao:

“Ipak, nekada ne zavisi samo od novca, već od aspiracija samog igrača – nekada oni donose odluku na osnovu činjenica, a nekada su i natjerani na odluku nečim drugim“.

Za sada Kane nije javno rekao da želi da ide uz Tottenhama, vidjet ćemo hoće li interesovanje Barcelone nešto promijeniti. Sigurno je da se Katalonci neće predati tako lahko...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti