10. 12. 2018 - 20:46
KO SE ZADNJI SMIJE NAJSLAĐE SE SMIJE: Mnogima je promakao ovaj...
907
Shares
KO SE ZADNJI SMIJE NAJSLAĐE SE SMIJE: Mnogima je promakao ovaj detalj, ali on još jednom potvrđuje onu staru dobru POSLOVICU

COPA LIBERTADORES

KO SE ZADNJI SMIJE NAJSLAĐE SE SMIJE: Mnogima je promakao ovaj detalj, ali on još jednom potvrđuje onu staru dobru POSLOVICU

Sport.ba
10. 12. 2018 - 20:46
0
Shares

Fudbaleri Boce Juniors dugo će pamtiti bolan poraz u revanšu finala Kopa Libertadores, pošto su na "Santjago Bernabeuu" izgubili od ljutog rivala River Plate sa 1:3, i to poslije produžetaka. U prvom meču na "Bombonjeri" bilo je 2:2, pa je bilo jasno da će na revanšu sve prštati. Doduše, prvo je varničilo van terena, što je dovelo i do nekoliko odlaganja. Stoga je na scenu stupio KOMNEBOL (Fudbalska federacija Južne Amerike), te je doneta odluka da se revanš igra u Madridu.

I kako je meč krenuo, činilo se da će Boca biti ta koja će imati više razloga za zadovoljstvo. Jednostavno, žuto-plavi su bili konkretniji na početku utakmice, ali su na vođstvo morali da čekaju do 44. minuta. I upravo tada je došlo do skandaloznog gesta fudbalera gostiju.

Naime, tada je Dario Benedeto pobjegao defanzivcima Rivera i prilično lako je savladao golmana Armanija. Na taj način je postao prvi igrač od 1990. godine koji je bio strijelac na oba polufinalna i finalna meča Kopa Libertadores, ali je sve upropastio proslavom.

hfk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvtkdzn01eqv8vnthjmgjkzdjknzc3zmyzodm4ngrlmtzjndi1mtm5ztkuanblz5gtas0cqgcbotabOn se zatrčao da gol proslavi sa navijačima Boce, ali se nehotice sudario sa protivničkim igračem Gonzalom Martijelom. Ali, to nije sve, već mu se nakon toga rugao, najprije iza leđa, a onda i u lice, što su ovjekovječile i kamere na stadionu Reala.

Ispostavilo se da je tako samo navukao lošu sreću na svoju ekipu, koja je u drugom poluvremenu PRIMILA gol, nešto prije izjednačenja je Benedeto i zamijenjen, da bi zatim u produžecima Kintero i Martinez potvrdili veliki trijumf Rivera i osvajanje Kopa Libertadores.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti