10. 12. 2018 - 09:19
NEVJEROVATNA SITUACIJA U CHICAGU: Novi trener tek stigao, a...
907
Shares
NEVJEROVATNA SITUACIJA U CHICAGU: Novi trener tek stigao, a igrači se već pobunili protiv njega

NBA

NEVJEROVATNA SITUACIJA U CHICAGU: Novi trener tek stigao, a igrači se već pobunili protiv njega

Sport.ba
10. 12. 2018 - 09:19
0
Shares

Nevjerovatna situacija događa se u Chicagu. Bullsi su s omjerom 6-21 trenutno najgora ekipa Istoka, uprava je smijenila trenera Freda Hoiberga, a nakon toga je došao najteži poraz u historiji kluba – 77:133 u srazu s Bostonom.

Nakon te utakmice, u kojoj je pitanje pobjednika riješeno u prvoj četvrtini koja je završila rezultatom 35:17, došlo je do pobune u svlačionici. Dio igrača zamjerio je novom treneru Jimu Boylenu što je u toj utakmici starterima i najboljim igračima dao malu minutažu. S njima na parketu, smatraju igrači, možda se moglo izbjeći poniženje od strane Celticsa, a nezadovoljstvo je išlo do te granice da je dio igrača razmišljao o štrajku, odnosno nedolasku na trening.

Američki mediji javljaju kako su igrači Chicaga na svojim grupama na društvenim mrežama dogovarali oko opstrukcije treninga, ali su štrajk spriječili Robin Lopez i Lauri Markkanen. Umjesto štrajka, igrači su održali zatvoreni sastanak na kojem nije bio dozvoljen ulazak trenerima ni bilo kome drugom iz kluba, a informacije koje su dobili mediji javljaju kako su na sastanku najglasniji bili Zach LaVine i Justin Holiday. Nakon internog sastanka, igrači su se našli s Boylenom te mu predočili svoje stavove.

„Ovaj sastanak nam je bio potreban. Još uvijek učimo jedni o drugima, igrači još uvijek uče što ja želim da rade. Bio im je šok nakon promjene trenera i sada se svi trebamo prilagoditi“, izjavio je trener Bullsa.

Ono što je jasno u cijeloj priči je da Boylen ima dosta drukčiji stil od Hoiberga. Bivši trener Chicaga je imao dobar, gotovo prisan odnos s igračima dok je Boylen agresivniji, oštriji te uvijek spreman na konfrontacija.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti