09. 12. 2018 - 14:41
KHABIB OBJAVIO AUTOBIOGRAFIJU I IZAZVAO POMETNJU: Noć uoči...
907
Shares
KHABIB OBJAVIO AUTOBIOGRAFIJU I IZAZVAO POMETNJU: Noć uoči borbe otac me nekoliko puta 'lansirao' na tavan

KHABIB TIME

KHABIB OBJAVIO AUTOBIOGRAFIJU I IZAZVAO POMETNJU: Noć uoči borbe otac me nekoliko puta 'lansirao' na tavan

Sport.ba
09. 12. 2018 - 14:41
0
Shares

Khabib Nurmagomedov savladao je irskog lajavca Conora McGregora i potvrdio apsolutnu dominaciju u lakoj kategoriji UFC-a. Dagestanac je bez premca, a meč je donekle zasjenio i incident, u kojem je upravo on bio glavni akter.

Nakon tog trijumfa, Khabib je stekao potpuno neočekivanu slavu, svaki njegov korak se prati, a poručio je da će i posjetiti Sarajevo uskoro. Sigurno je da u našoj državi ima mnogo fanova, baš kao što je slučaj širom svijeta.

khabib-nurmagomedov

Prije nekoliko dana u Moskvi je predstavio autobiografsku knjigu "Khabib Time". Knjiga opisuje mnoge zanimljive priče iz života velikog šampiona, od ranog djetinjstva do pomenute pobjede koja mu je samo povećala popularnost.

Tako je otkrio da je u mladosti često dobivao "vaspitne ćuške" od oca i trenera Abdulmanapa Nurmagomedova. Ipak, sve je iznenadilo to da je Abdulmanap na kućnom pragu, u realnom duelu, "pobijedio" tada 20-godišnjeg sina uoči njegovog drugog profesionalnog nastupa!

khabib-otac

U oktobru 2008. godine, Abdulmanap se vozio automobilom uveče pored parka i ugledao svog sina u žučnoj raspravi s nekoliko vršnjaka. Abdulmanap je pozvao Khabiba na njegov mobilni telefon, uočio da je njegov sin vidio poziv na koji, međutim, nije odgovorio. Kada su se navečer sreli u kući na večeri, Abdulmanap je upitao Khabiba zašto se nije javio, a 20-godišnjak je slagao da nije vidio poziv.

"U tom trenutku očeva ruka poletjela je prema meni. Pretukao me kao 'vola u kupusu'. 'Otac je u odličnoj formi', uhvatio sam se u razmišljanju. S velikim poteškoćama uspio sam ga ubijediti da se zaustavi. Bilo je očigledno da me pretukao jer je vjerovao da sam ga slagao kako nisam vidio poziv. Rekao mi je da izađem iz kuhinje. Mama je vidjela modrice i rasjekotine na licu. Kada je saznala da su to sve 'pokloni' od oca, ušla je u kuhinju, ušla u glasnu raspravu s njim. Bila je to velika porodična svađa. Moj otac je dugo šutio zašto me je tukao. Ja sam, naravno, shvatio, ali tata je šutio."

khabibVeć sljedećeg dana Khabib se suočio s rivalima na strunjačama, na Kupu Rusije u pankrationu u Atrium centru u Moskvi.

"Sljedećeg jutra letio sam za Moskvu na turnir G8. Možete li zamisliti? Sutra letite, treba da se borite, a tata vas tu noć lansira nekoliko puta na tavan", napisao je Khabib u knjizi pa dodao:

khabib3

"Nisam obraćao pažnju na to što me je tukao. On je otac. Ako udari, to znači da sam zaslužio. Znao sam da sam kriv. Uzgred, bio sam više zabrinut zbog mentalnog stanja oca nakon svega jer sam ga uznemirio. Morao sam pobijediti u Moskvi kako bih izgladio odnose sa svojim ocem."

khabib3To se i desilo: Khabib Nurmagomedov je u Moskvi pobijedio u sve tri borbe jednoglasnom odlukom sudija. Ova epizoda završena je šaljivom pričom s aerodoroma pri povratku iz Moskve.

khabib2

"Sutradan, na aerodromu, sreli su me rođaci i prijatelji, jedan od njih me upitao: 'Khabibe, jesi li umoran? Da li je bilo teško?' Odgovorio sam da u Moskvi nije bilo teško, ali jeste dan ranije, kada je moj otac u našoj kuhinji zakazao svoj Atrium cup", rekao je Khabib i izazvao smijeh do suza svojih sagovornika.

khabib-danawhite

"Niko me nije pobijedio osim oca. Dok sam se vozio s ocem, njegovo raspoloženje bilo je bolje, ali nešto ga je pritiskalo. Izvinio sam se, on je prihvatio izvinjenje", otkrio je u svojoj autobiografiji veliki šampion, Khabib Nurmagomedov.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti