09. 12. 2018 - 12:45
Barcina zvijezda bez imalo oklijevanja: Zlatna lopta je...
907
Shares
Barcina zvijezda bez imalo oklijevanja: Zlatna lopta je prevara. Ovo je istina o nagradi Modriću

JORDI ALBA

Barcina zvijezda bez imalo oklijevanja: Zlatna lopta je prevara. Ovo je istina o nagradi Modriću

Sport.ba
09. 12. 2018 - 12:45
0
Shares

Barcelona je sinoć odlično odigrala u gradskom derbiju i sa čak 4:0 slavila kod Espanyola. Lionel Messi kao da je imao posebnu inspiraciju, naročito zbog toga što je proglašen tek petim igračem svijeta u poretku Zlatne lopte. Argentinac je postigao dva majstorska gola iz slobodnjaka, te dokazao da je bez premca. Trenutno!

Luka je na neviđenom udaru, a u zaštitu stao čovjek kojeg nikad ne bi tu očekivali: Nemojte mu to raditi...

U Barceloni se očito i dalje ne mogu pomiriti s činjenicom da je Luka Modrić osvojio Zlatnu loptu, a da je njihov najbolji igrač u prestižnom izboru završio tek peti.

Jordi Alba, nogometaš Barcelone i reprezentativac Španije, posljednji je u nizu onih povezanih s katalonskim klubom koji je kritikovao "France Football" i novinare koji su glasali.

alba2

"Zlatna lopta je laž", poručio je Alba i dodao da je za njega Messi najbolji.

alba1

"Leo je uvijek najbolji, najbolji je uvjerljivo već 12 ili 14 godina. Bilo je puno sezona kada su pojedini igrači odigrali jako dobro, ali ovo je nagrada za najboljeg nogometaša, a ne nagrada za osvajanje timskih titula. Messi da bude peti?"

messi6Otkrio je i svoju verziju istine o Zlatnoj lopti. Tvrdi, kao i mnogi Ronaldovi i Messijevi fanovi, da je Real najzaslužniji za nagradu Modriću.

messi4

"Bila je snažna kampanja iz Madrida. Da je Cristiano ostao u Realu, onda bi se novinari i navijači potrudili da on osvoji. Međutim, on je otišao, a ostao im je Modrić. Luka je sjajan nogometaš, imao je odličnu sezonu, jedan je od najboljih na svijetu, ali nije broj 1. Broj 1 je Messi."

modric

messi3

modric-zlatna-lopta1

messi2

modric-porodica2

messi1

modric6

messi

(Sport.ba)

Učitaj još novosti