06. 12. 2018 - 16:40
DAN KADA JE DULE UTIŠAO HIGHBURY: Antologijski gol koji se...
907
Shares
DAN KADA JE DULE UTIŠAO HIGHBURY: Antologijski gol koji se prepričavao generacijama

DULE SAVIĆ

DAN KADA JE DULE UTIŠAO HIGHBURY: Antologijski gol koji se prepričavao generacijama

Sport.ba
06. 12. 2018 - 16:40
0
Shares

Na današnji dan 1978. godine Dušan Savić postigao je antologijski gol za Crvenu zvezdu u Londonu protiv Arsenala.

Tog 6. decembra 1978. godine crveno-beli su na "Hajberiju", tadašnjem stadionu Arsenala, u revanšu osmine finala Kupa UEFA branili minimalnu prednost iz Beograda stečenu pogotkom Cvijetina Blagojevića.

Alen Sanderlend je u 69. minutu udarcem glavom savladao inače odličnog golmana Aleksandra Diku Stojanovića i anulirao minus "tobdžija" iz prvog meča.

dulesavic1

Međutim, u 87. minutu uslijedila je akcija iz udžbenika crveno-belih, koji su na ovom meču igrali u bijeloj opremi. Nedeljko Milosavljević je proigrao Vladimira Petrovića Pižona, koji je petom dodao loptu do Blagojevića, uslijedio je precizan centaršut i poluvolej Dušana Savića. Zakucao je loptu pod prečku slavnog golmana Pata Dženingsa.

"A u Lonodnu - muk", kultna je rečenica iz filma "Munje" koja najbolje oslikava te trenutke na "Hajberiju". Zvezda je tim golom prošla u četvrtfinale Kupa UEFA.

"Bilo je interesantno i zbog toga što su sa nama putovale žene. Izbila je tuča na tribinama, pa su naše supruge otišle sa stadiona 15 minuta prije završetka utakmice. Nisu vidjele gol koji smo dali pred kraj. Mi dolazimo u hotel i pjevamo, a one nas gledaju, ćute, ne znaju šta se dešava. Kada smo im rekli da smo prošli i one su počele da pjevaju", prisetio se Pižon čarobne londonske noći.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti