06. 12. 2018 - 15:44
MISLITE DA JE PRIČA O MEČU WILDER-FURY GOTOVA? Boksač objavio...
907
Shares
MISLITE DA JE PRIČA O MEČU WILDER-FURY GOTOVA? Boksač objavio video kojim tvrdi da je prevaren na najgori mogući način

WBC TITULA

MISLITE DA JE PRIČA O MEČU WILDER-FURY GOTOVA? Boksač objavio video kojim tvrdi da je prevaren na najgori mogući način

Sport.ba
06. 12. 2018 - 15:44
0
Shares

Boks meč za naslov teškaškog prvaka prema WBC-u u kojem su se ogledali branitelj pojasa Deontaye Wilder i Tyson Fury uzburkao je mnoge duhove nakon što su suci ishod meča proglasili borbom bez pobjednika.

Dogodilo se tako i Wilderu i Furyju da ring po prvi put u karijeri napuštaju bez pobjede, s tom razlikom da je ovakav ishod rezultirao Wilderovim zadržavanjem pojasa osvojenog u januaru 2015. i uspješno odbranjenog sada već osam puta. Što se samog toka meča tiče, priča je ovakva – Fury je dominirao deset rundi, ali i pretrpio dva rušenja što ga je vjerojatno koštalo pobjede. Prvi je put pao u devetoj rundi, a potom i u posljednjoj.

wilder-nokaut-furyja
Kanadski sudac Robert Tapper bio je za Furyja (114-110), Amerikanac Alejandro Rochin je dao prednost Wilderu (115-111), a Britanac Phil Edwards se odlučio za neriješen ishod (113-113).

Obojica su nakon meča pričala o zasluženoj titulu, a Furyjev trener Ben Davison bez ustrčavanja izjavio: “Suci su spriječili jedan od najvećih povrataka u povijesti sporta. Došli smo se ovdje boriti i zlo mi je od svega.”

Od svog viđenja ishoda ne odustaje, pak, Wilder koji je po završetku meča ustvrdio da je s dva nokdauna zaslužio pobjedu, a sad je otišao i korak dalje. Na Instagramu je objavio video koji mu, siguran je u to, daje za pravo u onome što tvrdi.

‘I dalje šaljite snimke zbog mamoje*aca koji mrze što sam pobijedio, slijepih mamoje*aca koji se ne mogu sučeliti sa stvarnošću i mamoje*aca koji ne žele američki uspjeh’, napisao je Wilder.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti